Alexander Ahl Holmström till AFC Eskilstuna

26 jan 2021

Den 21-åriga forwarden kommer från Kalmar FF där han totalt har gjort 25 allsvenska matcher.  Alexander är från Gotland där han debuterade för FC Gute i div. 2 som 16-åring. Året efter flyttade han till Kalmar och deras U19-lag i Juniorallsvenskan. Den allsvenska debuten skedde i september 2018, samma år som han öste in över 50 mål i Kalmars U19 och U21. Under 2019 skrevs ett utlåningsavtal med Oskarshamns AIK i Div. 1, vilket gjorde att han var tillgänglig för spel i båda klubbarna under säsongen. I september 2019 debuterade han också för svenska U19-landslaget i en landskamp mot Frankrike.

 

Alexander om varför han valde AFC Eskilstuna:

”Det kändes bra redan från första kontakten. Hela upplägget man presenterade för mig kändes proffsigt, allt från sportchef till tränare och staben runt omkring. Så till slut var det ett enkelt val.”

 

Sportchefen Jawad Al Jebouri om värvningen:

”Vi är glada att vi lyckats knyta till oss ytterligare en duktig spelare som höjer konkurrensen på den positionen. Han är redan meriterad med ett antal allsvenska matcher. Alexander är en spelare som har alla grundförutsättningar för att bli en riktigt bra spelare. Han har hög fysisk kapacitet och kan både löpa i djupled och spela felvänd. Avtalet är på 2+1 år vilket är bra för kontinuiteten i lagbygget.”

Vi hälsar Alexander välkommen till AFC Eskilstuna och önskar honom lycka till.