Abdelkarim Mammar Chaouche klar för AFC Eskilstuna

03 feb 2021

Den 24-årige mittbacken spelade senaste säsongen i seriekollegan Norrby IF där han startade 23 matcher och spelade 27 totalt i Superettan. Karim som är fostrad i Vasalund spelade för Eskilstuna City under 2017. Därefter blev det två år i Sollentuna FK i Ettan, där han även var lagkapten, innan flyttlasset gick till Borås och Norrby inför förra säsongen.

 

Sportchefen Jawad Al Jebouri om värvningen:

”Vi är nöjda med att ha knutit till oss en av de bättre försvararna från förra årets Superettan. Vi känner honom väl sen tiden i Eskilstuna City och han har även gjort ett antal matcher med vårt U21-lag. Han är en spelare med bra karaktär och vinnarmentalitet. Karim är en fysisk duellspelare som även har snabbheten som en styrka. Avtalet är skrivet på 2+1 år.”

 

Karim om varför han valde AFC Eskilstuna:

”Det var andra klubbar med i racet men valet föll på AFC. Man har ett bra långsiktigt projekt på gång. Det går hand i hand med hur jag vill spela och utvecklas, så i slutänden var det ett enkelt val för mig.”

 

Vi hälsar Karim välkommen till AFC-Familjen och önskar honom lycka till!