Albin Linnér född 1999 klar för AFC Eskilstuna

15 feb 2021

De senaste två säsongerna har han spelat i BP där han gjort 56 matcher i Ettan och Superettan. Albin är en offensiv mittfältare som helst håller till på en av kanterna. Han är även noterad för att par U18-landskamper. Som ungdomsspelare började han sin karriär i Stocksund innan han tog klivet över till Djursholm. Därefter har han spelat i BP:s akademi innan han gick över till AIK U19.

AFC:s sportchef Jawad Al Jebouri om värvningen:

  • Vi har haft koll på Albin länge och följt hans utveckling. Det är en spännande spelare som har hög fart i sitt driv på kanten med fina inspel. Albin kommer in och höjer konkurrensen ännu mer på den positionen. Han trivs lika bra på båda kanterna och kan använda båda fötterna. Avtalet är skrivet på tre år och Albin ansluter till klubben direkt.

Albin säger så här om varför han valde AFC Eskilstuna:

  • Klubben gör en intressant satsning med unga lovande spelare som jag gärna vill vara med på. Man har tidigare visat att man vågar släppa fram unga spelare som kan ta nästa steg i karriären, så det vara ett enkelt beslut till sist.