Kvartsfinalerna i futsal är klara

16 feb 2021

Serien i Svenska Futsalligan är över efter 22 omgångar. Under måndagen samlades slutspelslagen för spelordningsmöte, där de högst rankade lagen i tabellen fick välja motståndare av de lägst rankade lagen inför kvartsfinalen.

Föregående säsong gjorde slutspelet återinträde i Svenska Futsalligan, med ett nytt koncept. Slutspelet avgörs genom kvartsfinal, semifinal samt final, där kvartsfinal och semifinal spelas som bäst av två.

Lagen som slutade högst i tabellen, lag 1-4, har hemmaplansfördel, vilket betyder att de får spela andra mötet på hemmaplan. De högst rankade lagen får även fördel att välja motstånd av lag 5-8, där laget som slutar högst i tabellen väljer först.

Under måndagen hölls ett spelordningsmöte, där Örebro SK, Hammarby IF, IFK Göteborg och IFK Uddevalla fick välja lag av AFC Eskilstuna, Örebro FC, Borås AIK och Strängnäs FC.

Örebro SK slutade som bekant först i serien, och valde att möta AFC Eskilstuna. Därefter valde tvåan Hammarby IF att möta Örebro FC, innan trean IFK Göteborg valde Borås AIK. Kvar var då IFK Uddevalla och Strängnäs FC som blir sista kvartsfinalmötet.

Kvartsfinaler

Örebro SK – AFC Eskilstuna
Hammarby IF – Örebro FC
IFK Göteborg – Borås AIK
IFK Uddevalla – Strängnäs FC

För AFC:s del spelas matcherna så här:

AFC Eskilstuna  – Örebro SK, lör 20/2 kl. 17.30

Örebro SK – AFC Eskilstuna, sön 28/2 kl. 17.35