Josh Wicks förlänger med AFC Eskilstuna.

25 feb 2021

Den meriterade målvakten är klar för ett år till i AFC-tröjan. Josh som var med och tog upp AFC till Allsvenskan 2016 går därmed in på sin sjätte säsong med klubben. Proffskarriären började i hemlandet USA i Portland Timbers, därefter representerade han LA Galaxy och D.C United innan flyttlasset gick till Åland och IFK Mariehamn. Josh har även spelat ett par år på Island i Thór innan han anslöt till AFC för första gången 2014. Innan han kom tillbaka till AFC Eskilstuna inför den förra säsongen spelade han för IK Sirius i Allsvenskan.

Josh om varför han väljer att förlänga med AFC:

  • Jag känner att jag har mer kvar att ge och att jag inte kom upp till min normala kapacitet under förra året på grund av skador. Jag har inte nått min maxkapacitet än och jag kommer göra allt för att hjälpa klubben i år. Klubben gör en intressant satsning, jag känner Özcan, Ivan och Jawad väl sedan tidigare och nu har man även förstärkt ledarsidan med Johan Wiland vilket är mycket positivt.

Jawad Al Jebouri:

  • Vi är glada över att ha kommit fram till en förlängning med Josh som förstärker konkurrensen på målvaktpositionen. Vi känner honom väl i klubben sedan länge och vet vad han är kapabel till. Josh är en stor ledare både på och utanför planen, det kommer att bli viktigt i vår unga trupp. Avtalet gäller i ett år.

Vi är glada att ha Josh tillbaka och önskar honom lycka till i år.


Foto: Per Karlsson