Melke Alan ny Akademichef i AFC Eskilstuna

27 feb 2021

Melke är en mycket meriterad tränare med UEFA Pro-licens. Han har många intressanta idéer om hur man utvecklar unga fotbollsspelare, förslag på hur man förbättrar akademins struktur och höjer verksamheten till en ny nivå. Inom fotbollen har Melke senast varit Head Coach/Manager i Linköping City. Innan det var han huvudtränare i Nyköpings BIS, Bodens BK, Syrianska Botkyrka och Syrianska Kerburan. Han har även jobbat som Scout för Djurgårdens IF. Melke är också förbundskapten för Arameans Suryoye sedan 2008. Ett inofficiellt landslag för Aramenier som han ledde till ett silver i VIVA World Cup 2008 och ett brons i CONIFA World Football Cup 2014.

Melke Alan säger så här om sitt nya uppdrag:

– Otroligt inspirerande att efter 22år som seniortränare få möjligheten att gå in som Akademichef i AFC där mitt fokus kommer att ligga på att skapa en plattform där fundamentet ska bli så stabilt att man som ledare och spelare ska känna att man är i en miljö där utveckling har prioritet ett. Från de yngsta barnen till den elitförberedande verksamheten ska sträva efter att få fram elitspelare som under resan har getts möjligheten att utbildas i fotboll samt i sunda värderingar på vägen upp mot eliten.

När jag fick frågan av VD Mikael Larsson då han även berättade visionen om att vara unika i arbetssättet samt möjligheter som finns i verksamheten och klubbens historia, med Mickes driv i att övertala mig så kändes allt rätt.

Så här är jag nu som en del av AFC:s historia som ska mot högre höjder.

Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av den.

Vi hälsat Melke Alan välkommen till AFC Familjen och önskar honom lycka till med sitt nya uppdrag.