Wille Jakobsson klar för IFK Norrköping

01 mar 2021

Den talangfulle målvakten som kom till AFC Eskilstuna från Eskilstuna City 2018 är klar för allsvenska IFK Norrköping. Wille som nyss fyllde 19 år hann representera AFC Eskilstuna i 17 matcher i Superettan och 3 matcher i Svenska Cupen. Det har de senaste åren varit stort intresse kring Wille, både i Sverige och utomlands. Han har provtränat med engelska Tottenham, nederlänska Feyenord och italienska Genoa. Men till slut föll alltså valet på allsvenska IFK Norrköping. Wille hade kontrakt med AFC till halvårsskiftet med övergången gäller från och med nu.

Alex Ryssholm säger så här om affären.

– Vi hade gärna sett att Wille förlängde med oss och fortsatte sin utveckling som bara gått uppåt sen han kom till AFC. Med Johan Wiland och övriga ledare hade han haft alla chanser att ta ytterligare steg hos oss. Men som vi sagt tidigare så kommer vi aldrig att stå i vägen för en spelare som vill vidare i sin karriär. Wille har gjort sitt val och vi gratulerar IFK Norrköping till en bra värvning.
AFC Eskilstuna tackar Wille för hans insatser både på och utanför planen och önskar honom lycka till med den fortsatta målvaktkarriären.