AFC Eskilstuna lånar från IFK Göteborg

15 mar 2021

Det är den snart 20-årige mittbacken Rasmus Wikström som ansluter till AFC Eskilstuna på lån från IFK Göteborg. Rasmus kom till IFK Göteborg som 12-åring och har tillhört A-truppen i blåvitt sedan 2018. Han har spelat 24 U17/U19-landskamper för Sverige. För killar födda 2001 anses han som en av Sveriges absolut största mittbackstalanger. I sin första allsvenska match från start i augusti 2019 var oturen framme och han drog av korsbandet.  I stället för att ta nästa steg i karriären blev det ett rejält bakslag och rehab-träning i ett helt år. Nu är han skadefri och har under försäsongen konkurrerat om en mittbacksplats i IFK Göteborg. Men konkurrensen där är knivskarp och Rasmus bedömer att han behöver spela tävlingsmatcher kontinuerligt för att fortsätta att utvecklas. Därför välkomnar vi Rasmus till AFC Eskilstuna där han kommer att förstärka konkurrensen på mittbackspositionen.

AFC Eskilstunas sportchef Jawad Al Jebouri säger så här om förstärkningen:

– Rasmus är precis den spelartypen vi söker. En nickstark, brytningssäker mittback med ledaregenskaper. Han är en mycket driven och ambitiös spelare med blick för spelet och bra passningsfötter. Han har alla de egenskaperna vi söker på den positionen.

Rasmus Wikström om utlåningen:

– Vi har pratat med varandra ett tag och till slut vägde det över till AFC´s fördel. Efter att ha pratat med Özcan som jag känner till sen tidigare och han berättade hur klubben ser på mig som spelare och hur man vill använda mig i spelet så känns valet helt rätt. Jag är ambitiös och vill spela många matcher för att ta nästa steg i min karriär och den här miljön känns perfekt för det.

Vi hälsar Rasmus välkommen till AFC Eskilstuna och önskar honom lycka till!