Sundsvallsupportern Birgitta Elbrand

I samband med hemmamatchen mot GIF Sundsvall i fredags bjöd vi in den stora Sundsvallsupportern Birgitta Elbrand från Katrineholm till Tunavallen för att gå inmarsch och se sitt favoritlag spela.

https://www.expressen.se/sport/foreningsliv/klubben-raddade-birgittas-liv-hittade-hem-i-klacken/

AFC Eskilstuna stöttar Vilahamn Soccer Academy Uganda. Gör det du också!

Det här är Fotboll Fitness

(Nya träningstider kommer snart)

En träningsform som passar alla oavsett ålder, fotbollserfarenhet eller fysisk form.

Fotboll Fitness kan definieras som organiserad spontanfotboll. Träningen kräver ingen tidigare fotbollsbakgrund och vi spelar på en mindre plan där all träning genomförs med boll. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt utan fokus på att vinna.

Danska studier visar att fotboll har en mycket positiv effekt på både kondition, muskeluppbyggnad, vikt och fettprocent. Forskningen har utförts på flera olika testgrupper och svaren pekar åt samma håll – fotboll som träningsform är fantastisk!

Att spela fotboll tillsammans är både glädjefyllt och effektivt! På fotbollsplanen tränar ni både kondition och muskelmassa samtidigt som det ökar förbränningen och stärker skelettet. Ta chansen att komma i form på ett roligt och enkelt sätt med hjälp av Fotboll Fitness!

Till att börja med träffas vi en gång i veckan. Om det visar sig att intresset är stort kan vi utöka till två gånger i veckan. Under hösten håller vi till på Skogsängens IP och senare under vintern flyttar vi in i Årbyskolan. Plats och tid kommer att presenteras på hemsidan inom kort.

Träningarna är 60 minuter långa. Upplägget är enkelt. Först värmer vi upp tillsammans, sen blir det smålagsspel utan tacklingar. Träningen anpassas efter deltagarnas nivå, ålder och önskemål.

Det är gratis att vara med och AFC håller med bollar, västar, koner och annan nödvändig utrustning, så kom och ha kul tillsammans med oss samtidigt som du förbättrar din egen hälsa!

Ingen föranmälan krävs. Kom ombytt och klar.

Efter succén – fri entré till hemmastå resten av säsongen

På besök hos Mälarsjukhusets lekterapi

Idag var vi och hälsade på hos lekterapin på Mälarsjukhuset med Luka Mijaljevic från a-laget. Barnen på lekterapin fick skjuta på vår skottävling från BannerBow och spela fifa med Luka.

Tusen tack för en rolig och givande dag!

Onsdag 7 november, 2018

AFC Heroes i Årby

Under onsdagskvällen besökte vi tillsammans med Sparbanken Rekarne och Klara Fastigheter spontanfotbollsplanen i Årby för att träffa och spela fotboll med områdets barn och ungdomar. Alla deltagare fick varsin biljett till kvalmatchen hemma på Tunavallen torsdagen den 22 november. Tack för en trevlig kväll!

Följande spelare från AFC Eskilstuna var på plats: Alexander Michel, Felix Michel, Samuel Nnamani, Ousmane Camara, Oke Akpoveta, Christian Miljevic och Bajram Ajeti.

Se videon nedan.

Onsdag, 17 oktober, 2018

AFC Heroes besökte Värjan 

På onsdagseftermiddagen var AFC Heroes ute och besökte Värjan. En mötesplats för personer med funktionsnedsättning. Där fick huvudtränaren, Nemanja Miljanovic, tillsammans med spelarna, Anel Rashkaj, Hossin Lagoun, Kadir Hodzic, Robert ÅstedtGianluca Curci och Zourab Tsiskaridze bland annat svara på frågor om hur det är att vara fotbollsspelare, hur mycket de tränar samt hur de tror det skulle gå i hemmamatchen mot Falkenbergs FF. Efter frågestunden fick spelarna skriva autografer samt svara på fler frågor.


Spelarna och tränaren, Nemanja Miljanovic, svarar på frågor.


Gianluca Curci fick skriva autograf.


Precis som Hossin Lagoun och Kadir Hodzic.

Fredag, 28 september, 2018

AFC cyklade för Världens barn

På fredagseftermiddagen cyklade AFC-spelarna Christian Miljevic, Bajram Ajeti, Ferid Ali och Gustav Jarl för Världens Barn. Ett initiativ av P4 Sörmland.


Hör vår flygande reporter, Christian Miljevic, intervjua Bajram Ajeti om Världens Barn-initiativet.

Onsdag, 12 september, 2018

AFC besökte Gökstensskolans fotbollslinje 

Alexander Michel, Felix Michel, Zourab Tsiskaridze och Gianluca Curci var och besökte Gökstensskolans fotbollslinje. Där körde kvartetten ett antal övningar med eleverna samt delade ut biljetter till hemmamatchen mot Helsingborgs IF.

Se video med Alexander Michel och eleven, Andreas Baters, i spelaren nedan:

###

AFC Eskilstunas samhällsnytta ligger på nära 6 miljoner kronor

Revisions och rådgivningsföretaget EY har analyserat de allsvenska klubbarnas årsredovisningar de senaste fem åren för att identifiera samband mellan klubbarnas idrottsliga framgångar och ekonomiska förutsättningar. Årets fotbollsrapport innehåller även en fördjupning i elitfotbollens bidrag till samhället, som utgår från tre av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

När EY i våras presenterade sin ekonomiska rapport ”Hur mår svensk elitfotboll?” så slog revisions- och rådgivningsföretaget fast att klubbarna i Allsvenskan och Superettan 2017 sparade det svenska samhället som minst över 775 miljoner kronor. Nära 6 miljoner kronor av dessa tillskrivs AFC Eskilstuna.

EY:s undersökning är gjord utifrån tre parametrar som alla är mätbara. Det handlar om volontärarbete i samband med a-lagets hemmamatcher, antalet utövande spelare i alla åldrar i föreningen samt hur många jobb, om några alls, som klubben lyckas skapa till personer i utanförskap. Elitfotbollens totala samhällsvärde utifrån dessa tre parametrar är 775 miljoner kronor men det totala värdet är troligen bra mycket större om man skulle räkna in allt gott som fotbollen gör.

AFC Eskilstunas totala samhällsnytta är enligt EY 5 857 512 kronor.

 

Volontärtimmar – För att uppskatta värdet av dessa insatser har ett värde om 175 kr/h använts. Detta är hänfört från EU:s Leader program som använder denna siffra för uppskatta värdet av ideellt arbetande personer. AFC Eskilstuna har angivit att 345 volontärer jobbar i snitt 4.5 timmar per match och på 15 hemmamatcher på en säsong så blir samhällsnyttan 4 075 312 kronor.

När det gäller ideella ledare så är detta räknat med samma värde om 175kr/h. AFC Eskilstuna har dock angivit att klubben inte har några ideella ledare alls, och summan blir då noll kronor.

Hälsa och Välbefinnande – Det uppskattade värdet har beräknats genom analys och syntes av flera olika publikationer, bland annat RFs rapport om samhällsnyttan med idrottande, Hälsoekonomiska utvärderingar – Tre exempel som underlag till malmökommissionen , The Economic burden of depression in Sweden, Quantifying and Valuing the Wellbeing Impacts of Culture and Sport samt statistik från SCB avseende exempelvis depression och folkmängd. Tillsammans med den inrapporterade datan från de 32 klubbarna och modellering av EY har ett värde kunnat tillskrivas Allsvenskan och Superettan på en aggregerad-nivå.
I genomsnitt blir det att varje inrapporterad aktiv spelare i de olika klubbarna motsvarar ett monetärt värde om cirka 16,600 (per aktiv ungdom) där 2,100 är minskade kostnader och resterande del är hänfört till mer subjektiva parametrar som välmående och ökat antal förväntade kvalitetsjusterade levnadsår.

AFC:s 17 aktiva fotbollsungdomar bildar därför en samhällsnytta på 282 200 kronor.

 

Jobb/Utanförskap – Det framräknade värdet bygger på flera artiklar och publikationer samt modellering av EY. Ett urval av artiklar  https://www.di.se/debatt/svenskt-naringsliv-fem-atgarder-for-fler-i-arbete/ , http://www.seeab.se/Diverse_15/VagarTillArbete.pdf  samt 1+1=3 om samverkan mellan skola och arbetsliv ur ett socioekonomiskt perspektiv.

Per skapat/förmedlat jobb blir besparingen i genomsnitt cirka 500,000 enligt EYs beräkningar.

AFC Eskilstuna skapade tre tjänster under 2017 och samhällsnyttan för dessa blir därför 1 5000 kronor.

Den samlade samhällsnyttan för AFC Eskilstuna blir 5 857 512 kronor.

 

© Copyright 2018. Designed by Doctype