SuperettanUnibet
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

AFC Eskilstuna Futsal gör klart med meriterad tränare

Välkommen till AFC Eskilstuna Francis Maciel da Costa

Välkommen till AFC Eskilstuna Francis Maciel da Costa · Foto: Skoftebyns IF

AFC Eskilstuna Futsal har gjort klart med en mycket meriterad tränare i form av Francis Maciel da Costa. Francis kommer senast från ett silver och två raka SM-guld med Örebro SK Futsal Club på sina senaste tre säsonger som huvudtränare i SFL. Han har även erfarenhet från både Skoftebyns samt FC Rosengård Futsal. I Rosengård var han nära att få laget att kvalificera sig från division 1 men då stod AFC Eskilstuna Futsal i vägen för avancemang. Kontraktet med AFC Eskilstuna gäller över hela säsongen.

Du kommer från två raka SM-guld med Örebro SK, vad är det som lockar med AFC Eskilstuna?
- Jag har pratat länge med Jiad Hassi (Sportchef AFC Eskilstuna Futsal) och haft en hel del kontakt. Efter förra säsongen så tänkte jag faktiskt ta en paus från futsalen eftersom det har varit en väldigt hög press men ju närmre säsongen kom så kom suget tillbaka. Jag pratade med Jiad Hassi som berättade att AFC kommer att satsa mycket på ungdomar i år vilket lät väldigt lockande eftersom det är lägre press på tränaren. Fokuset ligger ju mer på utveckling när man jobbar med unga spelare. Jag känner helt enkelt att jag har något jag kan bidra med för att utveckla dom här spelarna.

Du säger att det är lägre press, vad har du fått för förväntningar på dig?
- Jag har alltid haft inställningen att jag vill vinna vart jag än är så jag har höga förväntningar men eftersom det handlar om ett väldigt ungt lag så är förväntningarna att vi ska klara kontraktet och försöka ta oss till slutspel om möjligt. Jag vill verkligen jobba med spelarnas utveckling men samtidigt vill jag verkligen till slutspelet.

Du är från Brasilien, kan vi förvänta oss sambafutsal nu?
- haha, absolut, om det vore jag som spelade så skulle ni definitivt få se joga bonito.

Har du själv en lång spelarkarriär bakom dig?
- Jag har spelat futsal i hela mitt liv, både i Brasilien och i Portugal där jag bodde i fem år innan jag kom till Sverige. Jag har även provat fotboll men det var ingenting för mig.

Kommer du vara delaktig i att utforma speltruppen?
- Nej det kommer jag inte vara utan det är Jiad som sätter ihop truppen. Det kommer att vara en hel del spelare från det talangfulla U19-laget som har tagit två raka SM-guld samt en del äldre spelare och jag känner mig grymt taggad på att börja jobba med grabbarna.

Varmt välkommen till AFC Eskilstuna
- Tack så mycket, det känns spännande.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩