Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

AFC Eskilstuna lånar U20-landslagsman från IFK Göteborg

Alai Ghasem klar för AFC Eskilstuna på lån

Alai Ghasem klar för AFC Eskilstuna på lån · Foto: IFK Göteborg

AFC Eskilstuna har gjort klart med ett säsongslångt lån av IFK Göteborgs Alai Ghasem. Alai som kan spela både till höger och till vänster i backlinjen spelade så sent som i somras U20 VM i Argentina inför 30 000 åskådare där han figurerade i två av tre matcher för det irakiska landslaget. I IFK Göteborg har det däremot blivit lite mer sparsamt med speltid då konkurrensen är stenhård på ytterbackspositionerna.

Under förra hösten lånades Ghasem ut till succélaget Utsikten i Superettan och under försäsongen har det blivit lite provspel med Kongsvinger IL och Hammarby TFF men nu blir det alltså i Eskilstuna som den talangfulle backen ska spela sin fotboll under 2024.

Alai Ghasem beskrevs av Utsiktens tränare Bosko Orovic som en "snabb spelare som arbetar hårt och har en härlig vinnarmentalitet" inför utlåningen till Utsikten i en artikel i Fotboll Direkt.

- Alai Ghasem är en spelare som kan spela på fler positioner men det är främst som vänsterback som jag ser honom berättar Melke Alan och fortsätter, - han har debuterat i allsvenskan och gjort det bra, han har dessutom en spelstil som verkligen passar oss samt en karaktär och personlighet som kommer passa in bra i vår grupp. Dessutom har han exakt samma hunger och vilja, som AFC Eskilstuna har, att studsa tillbaka till rätt nivå genom hårt jobb och slit.

- AFC kommer att ha stor nytta av Alis egenskaper. En riktig pitbull som är stark i defensiven men också bra i offensiven. Dessutom har han erfarenhet av stora matcher vilket är något som kommer att behövas i årets division 1.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩