SuperettanUnibet
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
Övrigt2
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
Övrigt2

AFC Eskilstuna välkomnar Melker Uppenberg

Melker är en 19: årig målvakt från Friska Viljor FC i Örnsköldsvik. Han debuterade i Div. 2 redan 2019 och har i år varit en bidragande orsak till att laget hamnade på en andra plats i Div. 2 Norrland. Han rankas av Aftonbladet som bästa målvakt i samtliga division 2 serier.

Så här skriver Sportbladet:

”Målvakt som gjort en riktigt fin säsong när hans lag Friska Viljor FC slutar på en andraplats i Norrland. Laget släpper in minst mål i serien tack vare Melkers fina målvaktsspel. En stor talang som redan provspelat för Östersunds FK och AFC Eskilstuna. Storvuxen målvakt som är dominant i straffområdet, väldigt bra i luftrummet”.

Jawad Al Jebouri om värvningen:

"Melker var på besök hos oss redan 2019 och spelade träningsmatch med laget efter säsongen. Han visade redan då att han höll en bra nivå och vi har följt hans utveckling sedan dess. När han nu haft en så fin säsong med sin klubb så kände vi att han var redo för att ta nästa steg. Vi är väldigt glada över att ha Melker här hos oss och det ska bli spännande att fortsätta följa hans utveckling på nära håll." - Säger Jawad

Så här säger Melker själv om valet av klubb och vad han ser fram emot med flytten:

"Jag fick en bra bild av klubben och Eskilstuna när jag var där och testade 2019. Det känns väldigt spännande att ta steget till Superettan och att få spela fotboll på heltid. Att klubben väljer att satsa på unga spelare och att det är många i min ålder i laget känns också tryggt och bra när man flyttar hemifrån och lämna familj och kompisar. "

Melker Uppenberg har skrivit kontrakt med AFC Eskilstuna fram till slutet av 2025. Vi hälsar Melker välkommen till Eskilstuna och AFC-Familjen.

Skribent:Niklas Karlsson
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩