Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

AFC förlorade mot Dalkurd med 3-2

AFC förlorade mot Dalkurd FF med 3-2 i den första matchen efter uppehållet. Lika hade däremot varit mer rättvist.


AFC började matchen bra men Dalkurd tog över mer och mer och kom loss gång på gång i frilägen mot Wolters i målet. Varje gång blev man räddad av att försvararna var snabba nog att jobba hem och bryta. Dalkurd spelade smart samtidigt som det inte riktigt stämde för AFC. Passningsspelet var inte där, dom snabba trianglarna var inte där och Dalkurd kunde rättvist göra 1-0 efter att Arian Kabashi vänt bort York och dundrat in den i krysset. Ett riktigt vackert mål. Dalkurd hade chans på både 2 och 4 mål utan att lyckas få in den i nätet. Istället kom det en sen kvittering i den första halvleken efter att Anton Ekeroth sköt in bollen förbi ett grötigt målområde.

- De var helt klart mer taggade och vi kom undan billigt. Vi pratade i pausen om att vi måste höja allt. Ingenting stämde. Det såg alldeles för dåligt ut, sa AFC:s tränare och sportchef Jawad Al Jebouri till Eskilstuna Kuriren efteråt.

AFC kom ut mer taggade i andra halvlek och det började mer och mer likna det AFC som vi har vant oss med att se. Man fick också utdelning när inbytaren Götesson nickade in Ekeroths inlägg. Det såg mer ut som att AFC skulle kunna göra fler mål än att Dalkurd skulle kvittera. Dalkurd såg trötta ut vilket man kan förstå med tanke på hur mycket de sprang under den första halvleken samt hur varmt det var på Studenternas.

Dalkurd gjorde dock ett trippelbyte och fick in ny energi, något som skulle resultera i kvitteringen med 9 minuter kvar på klockan. 2-2 såg länge ut att stå sig och det hade varit rättvist med tanke på att man hade "vunnit" varsin halvlek men en hörna i den fjärde tilläggsminuten orsakade kaos i straffområdet och Dalkurds Wolf blev helt fri och kunde skjuta in 3-2 med bara sekunder kvar.

Lite tur i oturen är att både Skövde och Brage fick noll poäng i sina matcher. Utsikten gick däremot om AFC i tabellen som nu ligger femma för stunden.

Vi hoppas på att spelet stämmer bättre mot Brommapojkarna om en vecka.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩