Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

AFC har gjort klart med Simon Karlsson Adjei

Simon Karlsson Adjei är klar för AFC!

Simon Karlsson Adjei är klar för AFC! · Foto: KRISTER ANDERSSON

Simon Karlsson Adjei är klar för AFC Eskilstuna. Anfallaren kommer närmast från Allsvenska klubben Varbergs BoIS där det har blivit sparsamt med speltid under hösten. Simon är däremot en bevisad målspruta sen tidigare.

- Vi har letat efter en forward med Allsvensk rutin och som har öga för att kunna göra mål. Det är Simons 31 spelade Allsvenska matcher senaste två säsonger och hans 25 mål på en och samma säsong i div 1 bevis på. Berättar Jawad Al Jebouri och fortsätter

- I AFC ställs det höga krav på forwardspositionen och Simon är beredd att ta sig an den utmaningen. Han är stark, snabb, bra i luftrummet och bra i boxen.

Simon har gjort totalt 99 mål sen 2012 i seriespel och har bland annat representerat klubbar som Assyriska Turabdin IK, Husqvarna och Varbergs BoIS. Han har även avklarat ett utlandsäventyr med kanadensiska York United FC och Aurora FC. Kontraktet med AFC är på 1 år.

Vi växlade några ord med honom
Du är ju en notorisk målskytt men vad är dina främsta egenskaper som spelare?
- Mina främsta egenskaper som spelare brukar jag säga är upp till min tränare att svara på men själv tycker jag att jag är en anpassningsbar spelare som är som bäst i boxen.

Har du hunnit se AFC spela? Hur ser du på Jawads sätt att formera laget och spelsättet
- Yes det har jag, Jag tycker att formationen och spelsättet passar mig perfekt då det är ett bollförande och spelande lag som vill ta sig förbi lagdelar samt slå sin man på kanten men som också vet när det är dags att vara mer direkta. Jag är även van att spela både som ensam striker och med en kollega.

Det var ju fler klubbar som var i kontakt med dig. Vad var det med AFC som fick dig att vilja komma hit?
- Spelsättet samt hur många bollar laget får in i boxen. Om jag inte minns fel så var det AFC och Halmstad som fick in flest bollar i boxen under 2022 vilket leder till att anfallarna får mer än tillräckligt med chanser för att göra mål. Jag har även hört mycket gott om både Jawad och laget i övrigt.

Vad känner du till om Eskilstuna som stad?

- Helt ärligt talat så har jag ingen superkoll på staden ännu


Vad gillar du att göra när du inte spelar fotboll?

- Så länge jag inte känner mig sliten i kroppen så gillar jag att hitta på det mesta, allt från fiska till att spela CoD 👊🏾 (Call of Duty, webbredaktörens edit)


Snabba fakta:
Längd - 1.92cm

Vikt - 88

Äter helst - Afrikansk mat

Lyssnar på - Lucky Dube

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩