Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

Inför AFC Eskilstuna - IK Brage

AFC skänker 50% av publikintäkterna i matchen till prostatacancerförbundet

AFC skänker 50% av publikintäkterna i matchen till prostatacancerförbundet

Imorgon klockan 19.00 tar vi emot IK Brage på Tunavallen. Ett IK Brage som för närvarande ligger på en fjärde plats i tabellen jämfört med AFCs sjätte plats. Det är dock bara fyra poängs skillnad mellan lagen. IK Brages form går att jämföra med AFCs, på de senaste fem matcherna har man lyckats vinna en, spela lika i två och förlorat två. (att jämföra med AFCs två vinster och tre förluster) Tittar man dock på de senaste tre matcherna så har AFC vunnit två av dem mot bra motstånd (Trelleborg samt Utsikten) medans Brage har förlorat mot Utsikten och Öster och endast vunnit mot bottenlaget Dalkurd.

IK Brage är däremot ett riktigt bra lag med många bra spelare. Niklas Söderberg är såklart ett hot med tanke på sina nio mål och två assist på sjutton matcher. Joakim Persson och Douglas Karlberg är också målfarliga. Johan Arvidsson som värvades in inför säsongen från Oskarshamns AIK är också ett hot på mitten med sina fyra mål och två assist.

Senast lagen möttes var i den trettonde omgången när AFC lyckades få med sig en poäng borta på Borlänge Energy Arena. Detta efter att IK Brage kvitterade med endast 12 minuter kvar på klockan. York Rafael gjorde AFCs mål i den 33 minuten, assisterad av Anton Ekeroth.

AFC Eskilstuna har valt att skänka 50% av publikintäkterna från matchen till Prostatacancerförbundet för att uppmärksamma den internationella prostatacancerdagen på torsdag. Prostatacancerförbundet kommer dessutom vara på plats under matchen och sälja blåa bandet. Alla under 15 år går dessutom in gratis.

Så ta med er en kompis och gå på fotboll imorgon så stöttar ni inte bara AFC Eskilstuna utan även kampen mot prostatacancer som drabbar över 10 000 män om året.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩