Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

Inför IK Brage - AFC Eskilstuna inklusive dagens trupp

Se IK Brage vs AFC Eskilstuna ikväll klockan 19.00

Se IK Brage vs AFC Eskilstuna ikväll klockan 19.00

Idag är det dags för laget att åka till Borlänge och ta sig an IK Brage på Borlänge Energi Arena. Matchen börjar klockan 19.00 och sänds såklart av Discovery+. Smashit Sportsbar kommer visa matchen som vanligt för er som vill samlas och se matchen tillsammans med andra AFC-supportrar.

IK Brage med AFC-bekantingen Pontus Rödin ligger bra till i tabellen på en andra plats, på de fem senaste matcherna har man fått ihop två vinster (Västerås och Norrby), två oavgjorda (Landskrona och Dalkurd) samt en förlust (Utsikten). Matcherna mot Utsikten och Västerås var efter uppehållet.
Brages tränare Klebér Saarenpää får klara sig utan mittfältaren Henry Sletsjøe som är avstängd. Utöver det har Brage två spelare på skadelistan, Shkodran Maholli och Adil Titi.

Klebér Saarenpää förklarar vad som krävs för att möta AFC:s offensiv på Brages webbsida.

-Att ha en bra defensiv och ta bort Muhsin (Amar) och Alsanati (André), som har stått för en hel del framåt. Där har de varit vassa och skapat mycket chanser, det handlar framförallt om att få stopp på det. Han menar även att det egna spelet på AFC:s planhalva ligger till grund för hur man kan neutralisera södermanlänningarnas anfallsspel.

Brage då?
Vi får se upp för Joakim Persson som är Brages bästa målgörare med sina fem fullträffar. Douglas Karlberg och Niklas Söderberg står för tre baljor var och är också farliga. Christopher Redenstrand har en vass vänsterfot vid fasta situationer, något han visade mot Västerås genom att sätta 0-1 på frispark. Som lag så gillar Brage att fylla på med många offensiva spelare och kan både spela genom försvar och runt försvar. Det gäller verkligen att vår backlinje är på topp ikväll.

Det finns däremot en hel del ytor att jobba på i Brages defensiv och om AFC kommer upp i normal standard och spelar sitt egna spel så finns det goda möjligheter att störa Brage ordentligt.

AFC Eskilstunas trupp mot Brage
Aliyu Yakubu är fortfarande skadad och både Karim Mammar och Felix Michel är avstängda. Däremot får vi tillbaka Jesper Manns från sin avstängning.

1 - N. Wolters
12 - F. Touray
27 - L. Sarr
6 - R. Williams
7 - S. Maarouf
8 - I. Shamoun
9 - A. Coffey
10 - A. Alsanati
14 - J. Berhane
15 - V. Fors
16 - R. York
17 - A. Ekeroth
18 - N. Teklebrhan
20 - L. Sabah
21 - M. Marques
23. J. Manns
24 - V. Götesson
33 - A. Muhsin
43 - A. Hudu

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩