Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

Melke Alan inför matchen mot Sollentuna FK

AFC Eskilstuna vs Sollentuna FK imorgon 15.00 på Tunavallen

AFC Eskilstuna vs Sollentuna FK imorgon 15.00 på Tunavallen

Imorgon möter vi Sollentuna FK på Tunavallen. Sollentuna är en kommande motståndare i Norra Ettan och det här är ett väldigt bra tillfälle att se hur årets upplaga av AFC Eskilstuna ser ut några veckor innan Serien drar igång.

Sollentuna har haft en tuff försäsong hittills resultatmässigt men de är ett väldigt bra lag som alltid gör bra ifrån sig i seriespelet. Man har dessutom mött väldigt bra motståndare så det här är inte på något sätt en lätt match.

Sollentunas försäsong så här långt:

27 januari: Karlbergs BK - Sollentuna FK 2-1
3 februari: Vasalund IF - Sollentuna FK 3-3
10 februari: Västerås SK - Sollentuna FK 5-0
21 februari: Assyriska FF - Sollentuna FK 4-0

Melke Alan inför matchen

Hur har träningsveckan varit?

- Träningsveckan har hittills varit fortsatt fokus på vår defensiv och där vi jobbar med att se till att växa och bli bättre i vårt arbetssätt.

Det är alltså fortsatt fokus på försvarsspelet som gäller?

- Ja som sagt, så ligger fokusen på olika delar som att hur vi ska agera i det höga försvarsspelet samt hur vi kan bli bättre på att kontrollera en mittplanspress utan att stressa upp oss men även att se vårt defensiva jobb i och runt vårt egna straffområde för att sedan också bli bättre på att pulsera vårt aggressiva presspel.

Vi har lite kortare tid på oss än vad man normalt har om man skulle ha fler spelare klara i ett tidigare skede, men även att alla är nya just för vårt upplägg och att truppen inte har jobbat med varandra tidigare där alla börjar från noll och ska lära sig allt på en väldigt kort tid. Alla som är i vår verksamhet ska vara medvetna om att vi ligger efter i processen men vi jobbar samtidigt i klubben på ett sätt som tydliggör detta för samtliga, och via detta vill vi skapa en medvetenhet och en delaktighet som vi tror kommer att ge oss en bra arbetsmiljö där vi alla kommer att växa i tillsammans.

Just att vi vill göra detta tillsammans!

Vad vill du se mot Sollentuna imorgon?

- Jag vill se att vi tar ytterligare steg mot ett stabilt försvarsspel och sätter fler delar än senast.

Matchen mot Sollentuna börjar kl 15.00 och grindarna öppnar som vanligt en timma innan avspark. Klä er efter väder och ta med eget fika då våra kiosker inte kommer att vara öppna.

Inträde är gratis om man är under 18 år eller om man har årskort. Annars är det 50kr. Man kan betala på plats via swish eller köpa här https://afceskilstuna.ticketco.events/se/sv/m/e/trningsmatch_afc_eskilstuna__sollentuna_fk

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩