Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

Mohammed Jabbar kommenterar artikeln i Eskilstuna Kuriren

Mohammed Jabbar känner sig felaktigt framställd av Eskilstuna Kuriren

Mohammed Jabbar känner sig felaktigt framställd av Eskilstuna Kuriren · Foto: Fotograf Tommy LS

Ett exempel på klubbledningens engagemang i futsalen. Här ser vi klubbchef, mediechef och marknadschef i sekretariatet

Ett exempel på klubbledningens engagemang i futsalen. Här ser vi klubbchef, mediechef och marknadschef i sekretariatet

I fredags kom det ut en artikel i Eskilstuna Kuriren med rubriken 'AFC ger känga till AFC' där det målas upp en schism mellan AFC Eskilstuna Futsal och moderföreningen AFC Eskilstuna.

Mohammed Jabbar tog kontakt med Mikael Larsson efter att artikeln kom ut och berättade att han känner sig felaktigt framställd av Eskilstuna Kuriren i artikeln.

Tidningen intervjuade Mohammed Jabbar som är både sportchef och tränare i AFC Eskilstuna futsal och på en fråga om Jabbar kände att han får stöd av moderföreningen så svarade Mohammed - ja, vi har fått det stöd vi kan tänka oss samt att klubben verkligen har ställt upp när det gäller hotellnätter och bortaresor, klubben har verkligen satsat på unga lokala spelare.

På en fråga om den närmsta framtiden samt stöd från nya VD'n Christian Iversen och sportchef Mikael Larsson svarade Jabbar att - Vi jobbar på med det vi har nu, den nya VDn och sportchefen måste få fokusera på sitt inför den kommande fotbollssäsongen.

Inget av detta kom med i artikeln i Eskilstuna Kuriren som istället fokuserade på en liten del av vad Jabbar sa om moderföreningens engagemang och intresse.

Mohammed Jabbar som sportchef och tränare är självklart intresserad av en engagerad och intresserad ledning för att Futsallaget ska få rätt förutsättningar nästa år, därav önskemålet om att få ännu mer visat engagemang från klubben. Det betyder däremot inte att Jabbar är missnöjd med det engagemang och stöd som futsalen har fått under året. Tvärtom. AFC Eskilstunas ledning och AFC Eskilstuna futsal har en bra relation och är i samsyn när det gäller framtiden för futsal i staden.


AFC Eskilstuna gjorde en medveten satsning på det unga talangfulle U19 laget genom att ge dom chansen i A-laget i år. AFC Eskilstunas U19 kom med 2 raka SM-guld i bagaget och klubben valde att satsa på dessa unga spelare. Som förening visste vi att det skulle bli en oerhört tuff säsong men vi ansåg att vinsten med att satsa på våra egna unga spelare skulle bli större. Det är en värdefull erfarenhet som våra spelare har fått under året. Det kommer löna sig i längden.

AFC Eskilstuna brukar inte kommentera artiklar i media men med tanke på mängden felvinklade artiklar i Eskilstuna Kuriren den senaste tiden så känner vi att det är nödvändigt.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩