Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

Premiär för U19 i Superettan imorgon

AFC Eskilstuna U19

AFC Eskilstuna U19

Efter säsongen 2023 står det klart att AFC Eskilstuna P19 kommer att till denna säsong spela i P19 Superettan. Ett fantastiskt betyg på att man haft en lyckad säsong som innebär att det kommer spelas ungdomsfotboll på högre nivå i Eskilstuna vilket gynnar utvecklingen.

-Spel på högre nivåer med ungdomslagen som tillhör det elitförberedande blocket har alltid varit vårt mål och med P19 laget i Superettan har vi nått ett av våra delmål säger Joakim Bokvist (Akademichef).

Till denna säsong kommer ledartrion att bestå av Karli Slewa, Faisal Hassan och Simon Fält där de till sin hjälp har Aziz Halimi som kommer ha det övergripande ansvaret för spelare in till a-laget med sin roll som övergångstränare.

-Att laget kliver in i Superettanmiljön är enormt viktigt för att få matcher med kvalite som gynnar utvecklingen av spelarna. Som övergångstränare kommer mitt främsta fokus ligga på att hjälpa spelarna som ligger i framkant att kunna ta nästa kliv som är seniorfotbollen säger Aziz Halimi.

I premiären står IFK Haninge som motståndare på bortaplan. Matchen kommer att spelas på Torvalla IP lördagen den 30 mars klockan 15.00.

-Det ska bli en spännande säsong med ett ungdomslag i näst högsta serien och vi har naturligtvis respekt för alla de motståndare vi möter i serien. Ambitionsnivån är väldigt hög både inom ledarstaben och hos spelarna och vårt främsta mål är spelarutveckling. Att vinna matcher är alltid ett bonus vilket vi alltid strävar efter säger Faisal Hassan.

Skribent:Faisal Hassan / Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩