SuperettanOBOS
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Premiärmatchen avklarad och en härlig kämparinsats

Första matchen avklarad för AFC Eskilstunas damfutsal!

Första matchen avklarad för AFC Eskilstunas damfutsal!

Idag spelade AFC Eskilstuna sin allra första dam-match, men om IK Tun trodde att de skulle komma hit och totalt köra över AFC så misstog dom sig. Trots deras erfarenhet och ett tidigt mål mot ett nervöst AFC Eskilstuna så var det jämt mellan lagen ute på plan. Däremot så hade AFC svårt att etablera ett anfallsspel utan fick fokusera på att kontra mot ett starkt IK Tun. Helt chanslösa var man dock inte utan man tvingade IK Tuns målvakt till ett par räddningar . AFC Eskilstuna hade också en frispark i ribbkrysset.

IK Tun var däremot mer fokuserade i anfallsspelet och kunde kapitalisera på några små misstag i försvaret. När man gick till halvtid så stod det 0-4 till IK Tun men utan en storspelande Lisa Jakobsson i AFCs mål så hade det kunnat vara fler mål till motståndarna. En riktigt bra halvlek av AFC-målvakten.

I andra halvlek så såg det länge väldigt bra ut. AFC fick bättre koll på motståndarlaget och spelade stundtals väldigt bra försvarsspel men fick fortsatt jobba på med kontringar framåt. Trots det så var det IK Tun som kunde göra målen. Mot slutet av matchen så var AFC däremot trötta och det rann iväg lite i målprotokollet. Matchen slutade 0-9 men det var egentligen inte rättvisande för hur matchen såg ut.

En bra kämparinsats av tjejerna och nu är första matchen avklarad. Äntligen är AFCs första damlag igång!

Över 100 personer i publiken! Stort tack för att ni kom.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩