Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

Ryan Williams förlänger kontraktet!

AFC Eskilstuna förlänger kontraktet med Ryan Williams

AFC Eskilstuna förlänger kontraktet med Ryan Williams · Foto: Tommy LS

AFC Eskilstuna kan med glädje berätta att Ryan Williams förlänger kontraktet med AFC. Det nya kontraktet gäller över hela nästa säsong.
- Ryan är en viktig spelare för AFC med sin arbetsmoral och ledarskapsförmåga på plan och vi är väldigt glada över att han blir kvar över nästa säsong, berättar Jawad Al Jebouri.

Grattis till förlängningen Ryan, hur känns det att du blir kvar över nästa säsong?
- Jag är superglad över att jag stannar kvar över nästa år. Jag tror att dom flesta vet att jag känner väldigt mycket för klubben och att jag har en väldigt stark relation med Jawad. Jag tror verkligen på Jawads lagbygge och vad han försöker åstadkomma med laget så det var ett lätt beslut för mig att ta. Klubben har tydliga mål med vad de vill nå och jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa till med vad jag kan.

Hur trivs du med laget?
- Jag uppskattar varje minut, när jag kom hit första gången 2020 så var det såklart svårt eftersom man fick sådan liten kontakt med supportrarna på grund av pandemin. Att få spela framför supportrarna nu och känna deras stöd har varit fantastiskt. En sak som jag verkligen uppskattar med AFC är lagets spelsätt. Tanken är att vara väldigt proaktivt på plan genom att ha mycket bollinnehav och att passa runt bollen med eftertanke, samt jobba med intensiteten när vi inte har bollen. Det passar verkligen mig och mitt spelsätt.

Du har varit skadad ett tag nu, hur går det? Några förbättringar?
- Det är en mardröm att vara skadad, alla fotbollsspelare håller nog med mig om det. Fotbollsmässigt finns det inget värre än att gå på gymet när resten av grabbarna springer ut på plan. Mitt enda fokus har varit att jobba så hårt som möjligt för att komma tillbaka. Det är inte en muskelskada som jag har utan det är en skada som har uppstått genom en smäll som jag fick vid en tackling. Det är en del av fotbollen so det enda man kan göra är att göra sitt bästa för att komma tillbaka så fort man kan.

Kan vi förvänta oss att se dig på plan igen snart?
- Förhoppningsvis snart.

Hur är det att sitta på läktaren och se på när resten spelar?
- Det är det som är den mest frustrerande delen eftersom jag fullkomligt älskar att vara ute på plan med grabbarna. Det är ett fantastiskt lag och alla hjälper verkligen till och stöttar varandra varje dag och jag saknar att vara där ute med dom. Vi har några fantastiska spelare i laget inklusive några unga med ett enormt potential och det är ett sant nöje att spela med dom. Kan knappt vänta tills jag får göra det igen.

Hur ser målet ut inför nästa år? Kommer vi att vara i Allsvenskan?
- Det måste vara målet för varje säsong. Allt kan hända i Superettan, det är en galen liga där alla lag kan slå varandra. Det är nästan omöjligt att förutspå vilka som kommer gå upp varje år. Det närmsta för oss nu är att fokusera på att se till att ge allt i varje match, kämpa för varandra, lämna allt ute på plan och se om det räcker för att uppnå något väldigt speciellt.

Det återstår att se när Ryan kliver in på plan nästa gång men förhoppningsvis så blir det snart!

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩