Futsal2

Tredje raka för AFC Futsal

Spanar på tabelläget!

Spanar på tabelläget! · Foto: Tommy LS

Säsongen började riktigt illa för AFC Eskilstuna futsal men med 12 matcher kvar på serien så vaknade de orangea till på riktigt. Det började med ett dubbelmöte mot serieledarna Örebro SK Futsal, visserligen ett par förluster men ett stort kliv framåt när det gäller spelet. Sen mötte man Hammarby borta i en riktigt bra match som slutade med bortavinst för AFC. Hemmamötet mot Norrköping den 15:e januari var en ren uppvisning i bra spel och igår så vann man alltså det tuffa derbyt mot Stallarholmens SK med 2-4 borta i Thomashallen. Tredje raka vinsten för AFC Futsal.

Det var dock Stallarholmen som började bäst. AFCs Oliver Mäntykorpi fick ett gult kort och Stallarholmen gjorde 1-0 via Alagi Sosseh. I början på andra halvleken så fick däremot Oliver revansch genom att sätta 1-0. Minuten efter fick AFCs Rami Oraha gult kort.

I den 29:e minuten tog AFC ledningen via Edvin Lelic Ahmetovic och Muhammad Monier Jabar Jabar fick syna det gula kortet och Stallarholmen kunde kvittera i den 34:e minuten via Enis Ahmetovic. I samma minut fick AFC en straff som Ayoub Abassi förvaltade väl. 2-3!

Dildar Caliskan fick även han ett gult kort och ett par minuter efter det fick AFC sin andra straffspark för kvällen. Ayoub Abassi gjorde inga misstag och punkterade matchen med sitt andra mål.

Slutresultat 2-4 och AFC har nu verkligen häng på säker mark och till och med slutspelsplats. Det är 7 matcher kvar av serien och eftersom Örebro Futsal Club förlorade sitt möte idag mot Örebro SK Futsalklubb så är det riktigt jämnt i botten på tabellen just nu.

Söndag 19:e mars hemma mot Skoftebyns IF

Tabelläget just nu (Samtliga har 15 matcher spelade, plats 7 och sämre)

7 - Stallarholmens SK - 17 poäng (slutspelsplats)
8 - Norrköpings Futsal - 16 poäng (slutspelsplats)
___________________________
9 - Västerås FC - 14 poäng
10 - Örebro Futsal Club - 13 poäng
11 - AFC Eskilstuna - 12 poäng (nedflyttningsplats)
12 - FC Rosengård - 6 poäng (nedflyttningsplats)

Det gäller att undvika de sista två platserna i tabellen om man vill fortsätta spela i SFL nästa år.

Skribent:Peter Harich