Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Arena

På Tunavallen finns det regler som arrangören satt upp och som är viktiga att följa för allas trivsel och säkerhet. När du som kund köper en biljett till match binder du dig samtidigt att följa och respektera reglerna som finns på arena området.

Andra viktiga regler av arrangören

På Tunavallen finns det regler som arrangören satt upp och som är viktiga att följa för allas trivsel och säkerhet. När du som kund köper en biljett till match binder du dig samtidigt att följa och respektera reglerna som finns på arrangemangsområdet.

 1. Våra entréer och kassor stänger en kvart (15 minuter) efter matchstart. Det betyder att även om du har biljett så kan du inte komma in på arenan om en kvart passerat.

 2. Föremål som kan tänkas användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster får inte tas med in på arenan. Det omfattar men är inte begränsat till vapen, pyrotekniska pjäser eller andra farliga eller brandfarliga föremål. Glasflaskor, petflaskor, termosar, aluminiumburkar och flaggpinnar andra än av s.k. WP plast eller klädesplagg/flagga med text eller symboler som uttrycker förakt mot folkgrupp är inte tillåtet.
  Det är inte heller tillåtet att ta in skrymmande föremål såsom stora paraplyer, ryggsäckar, fällstolar och väskor större än 40x40x20 cm (höjd, bredd, djup).

 3. Inget återköp av biljetter.

 4. Under de 90 minuter som matchen spelas kan du inte gå ut från arenan för att sedan komma in igen. Med enkla ord: utgång är lika med hemgång!

 5. Cyklar, sparkcyklar, elsparkscyklar och liknande få ej tas med in på arenan.

 6. Barnvagnar får inte tas med in på arenan.

 7. Det är inte tillåtet med djur på arenan (Ja, även om dem är pyttesmå).

 8. Systemkamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på arenan.

 9. Egen mat, snacks eller dryck får inte tas med in i arenan. Flaskor är ej tillåtna p.g.a. säkerhetsskäl, oavsett material och innehåll.

 10. Du får inte uppehålla dig på trappor eller andra utrymningsvägar.

 11. Paraplyer med en spetsig topp är förbjudna på arenan.

 12. Enligt lag är det även förbjudet att röka på arenan.

Läs även om våra ordningsregler: https://afc-eskilstuna.se/pages/s%C3%A4kerhet-och-service


Tunavallen är AFC Eskilstunas hemmaarena. Arenan är godkänd av Svenska Fotbollsförbundet och fyller alla kriterier för elitfotboll.

Tunavallen är byggd 2002 på samma plats som gamla Tunavallen som byggdes år 1923–24. Arenan har 7108 platser varav det är 1184 ståplatser och 82 handikapplatser. Mot norra sidan, bakom mål, hittar man sektion I som är avsedd för bortasupportrar och är en ståplats utan tak. Sektion I har 864 platser. Bakom andra målet finns sektion K med 320 platser avsedda för hemmasupportrarna, AFC-klacken.

Arenans gräs är i form av konstgräs och är godkänt av FIFA. Det finns även fri WiFi, arbetsplatser för media, fotografer, ett konferensrum, gott om toaletter, kiosker för alla sektioner och bussparkeringar. Arenan är kontantfri.

Publikrekordet sattes 2017 av AFC Eskilstuna mot Djurgården och Hammarby. 7500 (maxkapacitet 2017) personer kom till Tunavallen.


Namn:          Tunavallen

Plats:           Eskilstuna, Sverige

Byggdes:        1923-24

Byggdes om:   2002

Ägare:          Eskilstuna kommun

Lag:            AFC Eskilstuna, Eskilstuna United

Yta:            Konstgräs

Platser:         7114

Dimensioner: 105×68 meter

Rekord:        7500 (år 2017) mot Djurgården och Hammarby


Besöksadress

632 24 Eskilstuna

Latitud: N 59° 22′ 14.55” Longitud: E 16° 29′ 42.07′

(Visa på Google Maps)