Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Det här är Fotboll Fitness

(Nya träningstider kommer snart)

En träningsform som passar alla oavsett ålder, fotbollserfarenhet eller fysisk form.


Fotboll Fitness kan definieras som organiserad spontanfotboll. Träningen kräver ingen tidigare fotbollsbakgrund och vi spelar på en mindre plan där all träning genomförs med boll. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt utan fokus på att vinna.


Danska studier visar att fotboll har en mycket positiv effekt på både kondition, muskeluppbyggnad, vikt och fettprocent. Forskningen har utförts på flera olika testgrupper och svaren pekar åt samma håll – fotboll som träningsform är fantastisk!


Att spela fotboll tillsammans är både glädjefyllt och effektivt! På fotbollsplanen tränar ni både kondition och muskelmassa samtidigt som det ökar förbränningen och stärker skelettet. Ta chansen att komma i form på ett roligt och enkelt sätt med hjälp av Fotboll Fitness!


Till att börja med träffas vi en gång i veckan. Om det visar sig att intresset är stort kan vi utöka till två gånger i veckan. Under hösten håller vi till på Skogsängens IP och senare under vintern flyttar vi in i Årbyskolan. Plats och tid kommer att presenteras på hemsidan inom kort.


Träningarna är 60 minuter långa. Upplägget är enkelt. Först värmer vi upp tillsammans, sen blir det smålagsspel utan tacklingar. Träningen anpassas efter deltagarnas nivå, ålder och önskemål.


Det är gratis att vara med och AFC håller med bollar, västar, koner och annan nödvändig utrustning, så kom och ha kul tillsammans med oss samtidigt som du förbättrar din egen hälsa!


Ingen föranmälan krävs. Kom ombytt och klar.