SuperettanUnibet
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Sommarlovsfotboll

Spontanfotboll sommaren 2023
AFC Eskilstuna och Eskilstuna United inleder ett samarbete under sommaren för att aktivera stadens ungdomar. Tanken med projektet är att befinna sig ute i olika områden i Eskilstuna under hela sommaren för att uppmuntra ungdomar till rörelse och lagsamarbete. Vi vill skapa en trygg sommaraktivitet för stadens ungdomar tillsammans med vuxna människor. En aktivitet fylld av glädje, gemenskap och fotboll.
Vi planerar att tillsammans erbjuda spontanfotboll i Årby, Skiftinge, Lagersberg, Fröslunda samt Brunnsbacken under åtta (8) veckor i sommar. Det innebär att vi kommer att besöka varje område en dag i veckan under åtta veckor och hålla totalt 40 spontanfotbollspass under sommaren.
Vi riktar oss i första hand mot de som är lite yngre men alla är såklart välkomna. Förhoppningen är att så många ungdomar som möjligt ska vilja träffa oss och spela lite fotboll och då tror vi att det är bra att vi gör det här tillsammans, för att kunna locka alla, oavsett könsidentitet. AFC Eskilstuna och Eskilstuna United kommer dessutom att bjuda deltagarna på dricka och frukt. Båda föreningarna delta med spelare från både A-lag och akademier som är goda förebilder.

Extrainsats Årby
AFC Eskilstuna och Eskilstuna United är på Årby IP varje fredag mellan 10.00 och 15.00 under sommaren för att vara längre i området. Det har varit c:a 30 ungdomar på plats vid varje tillfälle hittills under sommaren och vi har gjort aktiviteter som spontanfotboll, frisbeekastning, speedshooting med mera. Fokus har varit på laganda och samarbete. Vi har dessutom bjudit samtliga deltagare på grillade hamburgare och kycklingburgare vilket har varit väldigt uppskattat. Det har inte alls varit ovanligt att deltagarna fått tre hamburgare var för att fylla på med energi vilket har varit nödvändigt efter allt spring. AFC Eskilstuna har ställt upp med både ledare och de äldre från vår akademi för att kunna ha gott om vuxna människor på plats. Eskilstuna United har också varit på plats med akademispelare.

För att kunna möjliggöra den här typen av aktivitet så är vi som förening beroende utav hjälp från våra affärspartners. Alla våra samhällsprojekt presenteras utav Terra AB, SSG, Best Bemanning samt Eskilstuna Rekarne Sparbank.
Utöver dessa fantastiska partners så presenteras sommarlovsaktiviteterna av Eskilstuna Kommun (Kultur & Fritid) samt Eskilstuna Kommunföretag (Eskilstuna Energi & Miljö, Eskilstuna Logistik, KFast samt Destination Eskilstuna)

Stort tack till alla våra affärspartners som gör det möjligt för oss att hålla den här typen av aktivitet.

Sparbanken Rekarne
Terra AB
Best Bemanning & Rekrytering
SSG