SuperettanUnibet
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7

Mikael Marques till Minnesota United FC

Mikael Marques till Minnesota United FC

Mikael Marques till Minnesota United FC · Foto: Per Karlsson

Minnesota United FC i MLS har värvat Mikael Marqués. Det är väldigt kul att vi har kunnat göra den här snabba resan med Mikael i klubben. Marques kom till AFC Eskilstuna inför förra säsongen och det tog bara sex månader för honom att gå från att knappt få speltid hos J-södra till att tre Allsvenska klubbar visade ett starkt intresse för honom under sommaren. AFC och Mikael kom ändå överens om att Mikael skulle spela kvar i Eskilstuna säsongen ut, något som nu alltså belönas med ett spelarkontrakt för Minnesota United FC i Amerikanska MLS.

- Åter igen visar vi att AFC Eskilstuna är väldigt duktiga på att fostra unga talanger. Vi har en jättebra miljö i klubben där talanger får en ordentlig chans att komma vidare i sitt proffsliv berättar Jawad Al Jebouri och fortsätter, - Mikael är nu den fjärde spelaren på kort tid som vi säljer uppåt till större klubbar, vi har något väldigt bra på gång i klubben. Vi är en tydlig plantskola för talanger och nu har vi fyllt på med en ny omgång av unga spännande spelare.

Minnesota United FC i MLS, det är stort!
- Det var inget enkelt beslut att sälja Mikael fortsätter Jawad. - Alla i ledningen, både i sportsledningen och på kontoret ville ha kvar honom i laget men av ekonomiska skäl så kunde vi helt enkelt inte tacka nej till det här. Hade vi haft ett högre publiksnitt på våra hemmamatcher så hade vi haft en större möjlighet att behålla spelarna längre. Samtidigt är vi otroligt glada för Marqués skull. Minnesota United FC i MLS, det är stort!

Se nu till att inte missa chansen att se morgondagens stjärnor på Tunavallen!
- Om man inte ser fotbollen live på Tunavallen så går man miste om att se morgondagens stjärnor spela här. Så se nu till att inte missa chansen att se morgondagens stjärnor på Tunavallen, avslutar Jawad Al Jebouri.

Det är nu fyra spelare på kort tid som AFC Eskilstuna har sålt uppåt i seriesystemet. Amar Muhsin till Helsingborg, Karim Mammar till Degerfors, André Alsanati till Sirius och nu alltså Mikael Marqués till Minnesota. Samtidigt så håller vi på att forma ett spännande lag för årets Superettan. Första träningsmatchen är nu på lördag. Missa inte den!

Vi tog ett snack med Mikael medans han satt i bilen.
Grattis till kontraktet! Vilket äventyr, hur känns det att komma iväg till MLS?
- Verkligen, det känns riktigt bra. Mycket bra! Känns som en återstart på livet. Ny luft att andas på andra sidan Atlanten.

Det har ju gått otroligt fort, du kom hit för ett år sen, gör en kanonsäsong. Allsvenska klubbar som ryckte lite i dig i somras men du stannade ändå kvar. Vad betyder säsongen i Eskilstuna för dig?
- Säsongen var mycket mycket givande. Riktigt roligt att spela fotboll kontinuerligt och sådär bra som jag gjorde. Ny miljö var det också och nya människor, men väldigt öppna människor i AFC.

Vad kommer du sakna mest med AFC Eskilstuna?
- Jag kommer att sakna grabbarna. Det var en mycket bra tid med dem som ändå hade både upp och ned perioder. Dom är bra killar allihopa.

Vad vill du säga till våra supportrar?
- Jag vill bara tacka dem för deras stöd som de har visat och hoppas de fortsätter att stötta AFC. Det var många i publiken som gjorde våra matcher extra intensiva och roliga. Kul att se så många barn, kanske framtida fotbollsspelare uppe på läktaren.

Nu kommer du snart kanske spela mot spelare som Carlos Vela, Xerdan Shaqiri och Higuain för att nämna några. Har du hunnit smälta det?
- Det har jag hunnit smälta nu. Det smälte ganska fort faktiskt. Jag har varit redo ett tag men aldrig riktigt fått den chansen. Jag är tacksam.

Vad ser du mest fram emot?
- Det jag ser fram emot är att lära mig systemet i MLS och kanske inte tänka så mycket utan bara göra det jag gör bäst. När jag möter dem du nämnde så kommer dom inte gå förbi så lätt, om alls. Hahah

Tyvärr får du inte chansen att möta Gareth Bale eftersom han hängde upp skorna för några dagar sen.

- Hahaha jaa tyvärr, ville liksom möta honom i en 1v1 sprint när jag ändå är uppmätt till 38+ km/h på träning.

AFC Eskilstuna önskar Mikael Marqués ett stort lycka till framöver! Youré going to smash it!
- Tack så mycket igen! Uppskattar det!

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩