Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget Futsal
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

AFC Futsal värvar ny tränare - Välkommen Tony Andersson!

AFC Eskilstuna välkomnar Tony Andersson som ny tränare för AFC Futsal

AFC Eskilstuna välkomnar Tony Andersson som ny tränare för AFC Futsal

Futsalpremiären närmar sig med stormsteg och AFC Eskilstuna värvar 16 Weeks of Hells grundare och VD Tony Andersson som ny tränare för Futsallaget. Tony Andersson har en gedigen bakgrund inom idrotten och framför allt inom fotbollen där han har varit spelare och ledare i många klubbar. Bland annat Munktorp BK, Köping FF, Motala AIF, Eskilstuna City och Sandvikens IF. Höjdpunkten än så länge i Tonys karriär enligt honom själv var när Sandvikens IF slog ut ett chockat AIK fotboll ur Svenska cupen 2013.

Utöver fotbollen samt en bakgrund inom ishockey så grundade Tony Andersson träningskonceptet "16 Weeks of Hell" där deltagarna i programmet överlämnar både kost och träningsbeslut till Tony. Man får ett kostschema och ett träningsschema som man utför under 16 veckor. Instruktionsvideor på hur man ska träna och så vidare. Träningskonceptet har blivit otroligt populärt och resulterade även i TV-serien "Den stora hälsoresan" på DPlay och Discovery+. I programmet genomgår kändisar 16 Weeks of Hell. Bland andra så har komikerparet Måns Möller och Özz Nüjen, polisen Martin Melin, programledaren Agneta Sjödin, musikern Kalle Moreaus och sportjournalisten Patrik Ekvall genomgått programmet.

Välkommen till AFC Eskilstuna Futsal Tony, innebär det här att alla våra futsalspelare måste gå upp och ta en en timmes powerwalk klockan 5 varje morgon?
- Haha, det betyder inte det den här säsongen utan vi får se hur det blir inför nästa säsong. Är det någon som vill så får dom självklart det men som lag så kommer jag inte tvinga dom, full fokus på futsal i år och resten tar vi när jag fått lära känna spelarna ordentligt.

Du har ju en gedigen fotbollsbakgrund, berätta lite,
- Som många andra så har jag hållit på med fotboll väldigt länge och har haft en otroligt stor nytta av det i mitt liv trots att jag själv aldrig nådde de höjder som jag själv ville som spelare. Däremot så har jag full koll på varför det inte blev så och det är min stora spetsegenskap som tränare, att veta vad det är som krävs för att lyckas. Passionen är det stora, viljan att göra sitt bästa inför varje match.

Futsal då? Har du någon erfarenhet av det?
- Om man skulle prata med mina tidigare lag så skulle de intyga att jag har en otrolig stor förkärlek till inomhusfotboll. Det började med "five a side" och jag har hängt med hela vägen inom utvecklingen till Futsal. Passionen inom futsalen samt tekniken, hastigheten och taktiken är något som finns där och jag tror att många lag skulle få en nytta utav att spela futsal under januari/februari istället för att spela boll på en iskall plan med stenhårda bollar. Det ska bli skönt att inte behöva gräla med styrelsen om det framöver eftersom det nu är futsal som gäller.

Kommer du att vara delaktig i samtliga våra futsallag, A-lag, damlaget och U19?
- Till att börja med så är det A-laget som gäller men det finns en framtidsvision och önskan från AFC att jag ska vara med i resten om tiden finns men som det ser ut just nu så är det svårt att hitta den tiden. Full fokus på A-laget nu så får vi se i framtiden helt enkelt.

Du har ju självklart dina tankar kring vad du vill åstadkomma med laget, är det något du vill dela med dig utav?
- Jag har ju haft ett möte med Jiad Hassi (Sportchef, AFC Futsal) och Mikael Larsson (VD, AFC Eskilstuna) och gillar deras mål som att vinna så många matcher som möjligt men framför allt att samtidigt underhålla publiken med ett attraktivt spel och locka tillbaka storpubliken som kom till Stiga Arena innan pandemin bröt ut. För att kunna göra det så måste man bjuda på en sjuhelvetes show och det kommer vi göra. Vi ska få våra tekniska spelare att bjuda på den showen med sin teknik och vinna så mycket som möjligt.

Men man kan i alla fall med säkerhet konstatera att vi kommer att ha bäst fitness inom svensk futsal i laget?
- På sikt absolut men jag har inget mirakelpiller att dela ut i omklädningsrummet. Vi kommer däremot att ta fysiken inom futsalen till en helt ny nivå. Vi kommer att sätta en helt ny standard och alla andra lag i ligan kommer att bli tvungna att hänga på om dom ska hänga med framöver.

Till sist, vad har du för relation till jalapeños egentligen? (för de som inte vet så klagade deltagarna i "Den stora hälsoresan" på att det var jalapeños med i väldigt många recept.)
- Haha, det är mina smaklökar, jalapeños och choklad ligger mig varmt om hjärtat men choklad äter jag med måtta. Jalapeños går ju däremot att äta i mängder.

Slutligen, stort lycka till och åter igen välkommen till AFC Eskilstuna. SFL drar igång den andra oktober mot Västerås. Hur starka spelarna hinner bli innan dess får ni se på Stiga Sports Arena.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩