SuperettanUnibet
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Adam Larsson är tillbaka i AFC Eskilstuna

AFC Eskilstuna skriver kontrakt med Adam Larsson

AFC Eskilstuna skriver kontrakt med Adam Larsson

Med endast någon timma kvar av fönstret gör AFC Eskilstuna klart med sin andra värvning för dagen. Den här gången är det en offensiv kraft som kommer in i laget. Välkommen tillbaka Adam Larsson!

Adam Larsson kom från Linköping City till AFC Eskilstuna under 2020 och gjorde totalt 24 framträdanden för laget innan han lånades ut i omgångar till Åtvidabergs FF, Linköping City och Ekenäs IF i den finska ligan. I Ekenäs lyckades han göra 17 mål på 21 matcher. 2022 gick han till Ilves i den finska högsta ligan där han stod för nio mål och 7 assist på 43 matcher.

Nu är han dock tillbaka i AFC Eskilstuna, kontraktet är på 1,5 år.
- Adam är snabb, ettrig och hårt arbetande berättar Robert Åstedt och fyller i, - Det är en offensiv spelare som jag själv inte skulle vilja möta. Han är en bra avslutare och jobbar alltid hårt för sitt lag.

Vi tog en pratstund med Adam efter träningen idag
- Välkommen tillbaka till AFC Eskilstuna, hur känns det att vara här igen?
- Tack! Det känns väldigt roligt att vara tillbaka här i Eskilstuna och i AFC! När jag fick höra att AFC sökte en offensiv spelare till, och jag var öppen för att komma tillbaka hem till Sverige efter mina 2 säsonger utomlands så kändes det som ett hett alternativ. Jag är väldigt glad och full med energi på att avsluta säsongen på bästa möjliga vis här!

- Det gick bra för dig i Finland, vad skulle du säga är den största skillnaden mot Superettan?
- Ja det får jag väl hålla med om! Det blev en hel del poäng där borta, vilket självklart är väldigt roligt! Sen har jag även mognat och utvecklats väldigt mycket, både som spelare men även som person. Det är väldigt svårt att säga skillnaden då jag stack iväg väldigt tidigt innan jag hann slå igenom här i superettan. Men jag skulle vilja säga att nivån där borta håller en hög klass, speciellt topplagen. Dom skulle jag vilja påstå håller allsvensk nivå, vilket man kan se på Europa kvalmatcherna. Det ska bli oerhört kul att börja spela i superettan och AFC igen med lite mer erfarenhet!

- Du säger att du har utvecklats som spelare i Finland, hur har du utvecklats?
- Jag har visat att jag kan göra mycket poäng samt utvecklat den fysiska delen. Men om jag ska vara ärlig så har jag nog utvecklat det mesta där borta. Det har varit väldigt nyttiga år för mig.

- Du hade ditt första träningspass med laget och Nolberto Solano idag. Vad är dina första intryck?
- Precis! Det var först och främst väldigt roligt att träffa de gamla spelarna och ledarna som var med redan förra gången jag var här. Men även att träffa alla nya spelare och ledare!

Första intrycket av truppen var ett väldigt hungrigt och talangfullt gäng och Solano känns väldigt proffsig och kunnig som coach!

- Har du hunnit titta på AFCs matcher i år?
- Jag har försökt att kolla så mycket svensk fotboll som möjligt och däribland AFC matcher. Den positiva trenden den senaste tiden känns väldigt naturlig med en sådan positiv och erfaren tränare i Solano!

- Vad känner du att du kommer att bidra med?
- Mycket energi och hårt jobb! Jag har, trots min ringa ålder en hel del rutin från superettan och inte minst Veikkausliiga. Sen hoppas jag självklart kunna bidra med en hel del poäng som ska leda till fler vinster för laget vilket jag ser fram emot oerhört mycket!

Välkommen tillbaka till AFC Eskilstuna Adam!

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩