Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

AFC förlänger kontrakten med ett antal spelare

Anton, Amar, Jesper

Anton, Amar, Jesper · Foto: AFC

AFC Eskilstuna har förlängt kontrakten med ett antal spelare i truppen. Det gäller Jesper Manns, Amar Muhsin och Anton Ekeroth.

Jesper Manns
Jesper Manns avtal förlängs säsongen ut. Jesper har varit otroligt viktig för AFC under säsongen med hans rutin i backlinjen. Det nya kontraktet gäller säsongen ut.

- Det känns både bra och kul. Spännande att se vad vi i afc kan åstadkomma resterande av säsongen som är kvar, berättar Jesper själv.

- Hur tycker du att samarbetet fungerar med dina back-kollegor?
- Vi har haft mycket rotation i backlinjen och alla har spelat mycket vilket jag tycker är bra och viktigt. Så tycker samarbetet fungerat bra trots dem utmaningar vi stått inför, tillsammans med mittfältet och forwards.

Amar Muhsin
Amar Muhsin har redan hunnit med att göra 11 mål för AFC och vi är väldigt glada över att ha förlängt Amars kontrakt. Det nya kontraktet går ut i slutet på 2025

- Det känns jättebra att förlänga kontraktet med AFC, jag trivs fantastiskt i klubben och har blivit omhändertagen på ett väldigt familjärt sätt. AFC va den enda klubben i eliten som trodde på mig innan jag anslöt och jag ville visa min tacksamhet genom att förlänga. Jag och familjen är väldigt nöjda med staden och vi mår toppen här, berättar Amar.

- Det finns gott om offensiva kvaliteter i truppen, hur ser du på konkurrenssituationen?
- Konkurrensen offensivt är väldigt bra och det behövs, det gör så att man utvecklas och viljan att bli bättre ökar.

- 11 mål hittills och många fler kan det bli, har du vågat drömma om att vinna skytteligan ännu?
- Ja det har blivit en hel del mål och poäng för min del, det är man såklart glad med men aldrig för nöjd. Jag vet att jag kan bevisa ännu mer och är hungrig på att göra så. Skytteligan är i sikte men jag tar dag för dag och försöker hjälpa laget på bästa sätt!

Anton Ekeroth
AFC har även förlängt med den talangfulle backen Anton Ekeroth. Anton har presterat på en väldigt bra nivå under säsongen hittills och har visat med sin teknik och sin snabbhet att han är ett offensivt vapen från sin backposition. Antons nya kontrakt gäller fram till slutet på 2025

- Kul att du förlänger med AFC, hur känns det i laget och i Eskilstuna?
- Det känns jättebra. Eskilstuna är en fin stad och jag trivs väldigt bra både i staden och med laget.

- Du har gjort det riktigt bra som både mittback och ytterback, men dina offensiva kvaliteter kommer fram bäst på kanten där det är riktigt hård konkurrens. Hur ser du på konkurrensen i laget?
- Ja den hårda konkurrensen får en att pressa hårdare och att vara på topp samt sträva efter att bli ännu bättre. Konkurrensen är väldigt bra för min egna utveckling men även för laget som helhet.

Jawad Al Jebouri berättar om sin syn på dessa kontraktsförlängningar

- Det är jätteviktiga kontraktsförlängningar. Både Anton och Amar har visat en bra och fin utvecklingskurva och det har gått väldigt fort. Två spelare som inte har spelat så mycket på den här nivån som ändå gör det med sånt förtroende. Vi vill ju ha spelare som blir kvar en längre tid i laget då det är viktigt för kontinuiteten hos oss, för att kunna bygga någonting på lång sikt. Jespers erfarenhet är extremt viktig, han är den spelaren som har gjort flest allsvenska matcher, i Elfsborg och Kalmar. Jespers lugn och harmoni när han är med i laget sprider av sig vilket är viktigt när man ligger under press.

.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩