Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7

AFC förlänger med Nick Wolters

AFC förlänger kontraktet med Nick Wolters

AFC förlänger kontraktet med Nick Wolters · Foto: Tommy LS

Om man har önskat sig en julklapp från AFC Eskilstuna så kommer det ytterligare en här utöver de NIO spelarna som klubben har värvat. AFC har förlängt med Nick Wolters vilket innebär att målvakten nu har ett treårskontrakt med klubben.

- Nick är en viktig del i det framtida lagbygget med sin rutin och ledarskap, han var stundtals fantastisk under förra säsongen och det är bra för oss att knyta åt oss den rutinen och det lugnet i backlinjen som Nick innebär berättar Jawad Al Jebouri

Den stora holländaren kom till AFC Eskilstuna i 2020 från Eskilstuna City men en skada höll honom borta från spel under en längre tid. Sedan slutet på 2021 har han dock vaktat målet för laget med väldigt få undantag. Han missade t ex endast en match under hela förra säsongen på grund av sjukdom. (En match som Melker Uppenberg dessutom höll nollan i)

Vi fick tag på Nick mitt under veckoshoppingen för att ställa lite frågor.

Grattis till kontraktet som betyder ytterligare tre år med AFC, hur känns det?

- Det känns jättebra att fortsätta vara en del av den här klubben och förhoppningsvis så kommer allt bara bli bättre och bättre

När man läser supportrarnas kommentarer i olika forum så märker man snabbt att du är en favoritspelare. Vad vill du säga till dom?
- Tack för det fina stödet som vi fick under året. Det är för er och klubben vi spelar så det är klart att vi uppskattar vad ni säger och tycker. Vi känner en samhörighet med er supportrar vilket är jätteviktigt både för oss spelare och klubben.

Du hade en fantastisk säsong i år och höll oss i matcherna vid flera tillfällen. Har du en favoritmatch från förra året?
- Det är en blandning mellan Västerås hemma och Brommapojkarna, jag spelade en viktig roll och vi vann båda matcher!

Finns det någon räddning som du är extra stolt över?

- Egentligen inte, jag vet att jag hade en del bra räddningar men det är svårt att komma ihåg exakt vilka matcher det var. Kanske i matchen mot Jönköping eller Västerås.

Vad tror du om nästa år då? Vad är våra chanser?
- Det blir nog en tuff säsong som vanligt i Superettan, vi har ju tappat en del spelare men också fått in yngre talangfulla spelare från ettan. Om vi kan få in lite mer erfarenhet så kan vi absolut vara med i toppen på Superettan. Allt handlar om disciplin och hårt arbete eftersom alla lag är ganska likvärdiga i serien.

Det är julafton imorgon, hur firar du?
- Det blir uppesittarkväll ikväll och julafton i Sverige, sen hoppar jag och flickvännen in i bilen med vår hund Archie och kör till Holland för att fira juldagen med min släkt som jag inte har träffat på ett helt år.

Vad är din favorit på julbordet?
- Janssons frestelse som inte liknar någonting vi äter i Holland men är gott ändå.

Till slut, är det något du vill tillägga?
- Jag vill självklart önska alla i klubben och våra supportrar en riktigt god jul och ett gott nytt år. Jag hoppas också att ni redan börjar längta till nästa säsong och att vi kan få fler att komma på matcherna. Vi kommer att göra vår del för att ni ska få det riktigt trevligt på arenan!

Ha en riktigt god jul Nick, så ses vi på försäsongen!

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩