Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7

AFC gör klart med amerikansk landslagsman

AFC Eskilstuna signerar med Marcelo Palomino

AFC Eskilstuna signerar med Marcelo Palomino

Marcelo kommer närmast från Houston Dynamo

Marcelo kommer närmast från Houston Dynamo

AFC Eskilstuna har gjort klart med den tjugoettårige amerikanska mittfältaren Marcelo Palomino. Amerikanaren kommer närmast ifrån Houston där han har spenderat den största delen av sin spelarkarriär hittills. Mittfältaren har erfarenhet från MLS och USLC samt MLS Next Pro-ligorna men han har även representerat USAs landslag på U16, U17, U18 och U20-nivå.

- Marcelo är en mycket spännande spelare som vi är väldigt glada över att skriva fyraårskontrakt med, berättar Jawad Al Jebouri och tillägger, - Han är en väldigt teknisk spelare som gillar att både springa samt dribbla förbi försvarare. Att han dessutom har ett bra skott är en bonus.

Trots tidsskillnaden så kunde vi ta ett snack med Marcelo

Välkommen till AFC Eskilstuna! Beskriv dig själv som spelare, vad är dina styrkor?
- Som spelare så har jag startelvamentalitet som vi säger i USA. Jag jobbar väldigt hårt för laget men gillar även att ta lite risker för att hitta uppspel och framspelningar till mina lagkamrater. Mina styrkor kommer att synas när jag har bollen vid mina fötter.

Berätta gärna lite om din bakgrund
- Jag har varit väldigt länge hos Houston. Jag föddes i staden och jag har levt där i hela mitt liv hittills. Jag gick med i Houston Dynamos akademi när jag var tio eller elva år och spelade i deras ungdomslag tills att jag fick mitt A-lagskontrakt när jag var arton.

Det här är ditt första äventyr i Europa, vad ser du fram emot mest?
- Jag ser fram emot en riktig utmaning. Att lära mig en ny livsstil och kultur samt försöka göra den till min egna. När det gäller AFC så vill jag göra ett så stort intryck som jag kan och hjälpa laget på det sättet som man vill använda mig.

Vad var det som fick dig att vilja komma hit till AFC?
- Det var ett väldigt enkelt beslut att bli en del av AFC Eskilstuna. Jag har inte haft det minsta tvivel på att laget är det rätta för mig. Jag pratade med Jawad om min potentiella roll i laget och han berättade om lagets syn på hur man vill spela fotboll och då förstod jag snabbt att jag kan passa in och bidra med mina färdigheter.

Vad känner du till om Sverige då?
- Jag har hört fantastiska saker om landet från ett par av mina svenska vänner. Om både människorna och själva landet. Jag kan knappt vänta tills att jag är där och får uppleva landskapet och naturen samt såklart det kalla vädret som jag inte är så van med från Houston haha.

Vi önskar Marcelo varmt välkommen till AFC Eskilstuna och ser fram emot att få se honom spela på försäsongen. Att han dessutom är van att spela i orange matchdräkt är bara en bonus. För er som inte kan vänta tills dess så finns det gott om videos på Youtube på honom. T ex denna:
Marcelo Palomino - attacking midfielder - Houston - USA - 2022

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩