Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

AFC lånar ut Melker Uppenberg till Team TG

Melker Uppenberg gjorde debut i Superettan mot Trelleborg och gav bort sina målvaktshandskar efteråt

Melker Uppenberg gjorde debut i Superettan mot Trelleborg och gav bort sina målvaktshandskar efteråt · Foto: AFC Eskilstuna

Melker satt på bänken för. oss igår mot Örgryte och flög sedan upp till Umeå idag för att spela match med Team TG. Den avbrutna matchen ställde till det lite för oss i vår planering men Jawad Al Jebouri släpper ändå Melker idag och håller sitt löfte till Team TG. Det gör att Famara Touray tar Melkers plats på bänken mot Örgryte när den matchen återupptas idag klockan 11.00.

Team TG (Team ThorenGruppen FF) är en klubb i Division 1 Norra. De huserar i Umeå och grundades 2014. AFC Eskilstuna inleder ett föreningssamarbete med Team TG över Melker Uppenberg vilket innebär att den talangfulle målvakten är disponibel för båda klubbarna. Det innebär att Melker fortsätter att träna med AFC men får matchtid hos Team TG. Det gör att han får chans att utveckla sitt spel ännu mer samtidigt som han fortfarande kan hoppa in för AFC om det skulle behövas.

- Det här gör så att Melker kan hålla i form samtidigt som AFC fortsätter att ha huvudansvaret för hans utveckling, säger Jawad Al Jebouri om den här lösningen. - Han var med oss i Göteborg och åkte sen upp till Umeå idag för match där med Team TG innan han kommer hem till Eskilstuna under lördagen, träning med oss på söndag och sen match mot Jönköping på måndag. Sen spelar han eventuellt med Team TG borta mot Sollentuna i nästa vecka.

Melker Uppenberg berättar:
- Jag tycker det är en bra lösning som ger mig värdefull speltid. Träningarna ger mycket utveckling men att få spela matcher gör en skillnad.

Du får fortsätta träna med Nick Wolters och AFC, hur ser du på det?
- Att fortsätta träna med AFC framöver är väldigt nyttigt och att få konstant träning på elitnivå. Jag känner att jag utvecklas hela tiden och lär mig mycket av Nick vilket uppskattas. Sedan jag kom hit känner jag att jag utvecklats mycket i alla delar av mitt spel.


Det måste vara skönt att vara kvar i laget med dina lagkamrater, hur funkar det i Eskilstuna socialt?

- Det ger en trygghet att vara kvar i Eskilstuna och med sina lagkamrater. Jag trivs här i staden och har bra vänner både i laget och utanför.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩