SuperettanNordic Choice
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

AFC värvar Mattias Mitku från Djurgården

AFC Eskilstuna har gjort klart med Mattias Mitku från Djurgården

AFC Eskilstuna har gjort klart med Mattias Mitku från Djurgården · Foto: Peter Harich

AFC Eskilstuna har gjort klart med den talangfulle tjugoettåriga mittfältaren Mattias Mitku. Mitku har varit en del av Djurgårdens seniorlag sedan 2020 och har medverkat i en handfull A-lagsmatcher för laget. Bland annat så byttes han in mot Malmö och var med när Djurgården vände 0-2 till 3-2.

Den här säsongen har Mattias varit utlånad till Karlstad Fotboll i Ettan Norra. Där har Mattias stått för en stark insats hittills vilket har resulterat i sex mål. Tre av målen har kommit från högerytterpositionen och tre har kommit från vänsterytterpositionen men Mattias har även fått spela som offensiv tia.

- Mattias är en duktig spelare i en mot en situationer och kan både dribbla förbi motståndaren eller helt enkelt använda sin snabbhet för att ta sig förbi. Han har en bra vänsterfot och är målfarlig när han kommer till skottläge. Med sin spelstil och sina egenskaper kommer Mattias passa in jättebra i AFC Eskilstuna, berättar Jawad Al Jebouri.

Mattias kontrakt med AFC Eskilstuna gäller från och med januari och är på fyra år. Mattias fullföljer sin säsong med Karlstad Fotboll och ansluter sedan till Eskilstuna när laget sätter igång igen i januari.


Hej Mattias och välkommen till AFC Eskilstuna, Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

- Jag vill såklart tillföra med mina spetskompetenser, mycket en mot en offensivt, bidra med poäng och hjälpa laget att vinna matcher. Jag vill lyssna så mycket på Jawad som möjligt för att förstå hur han vill använda mig så att jag kan bidra med mina kunskaper. Säger Mattias och fortsätter - Jag gillar att ha mycket boll på fötterna och spela en attraktiv fotboll vilket passar ihop perfekt med hur AFC Eskilstuna vill spela fotboll.


Har du sett AFC Eskilstuna spela mycket?

- Ja absolut! Innan jag ens visste att jag skulle till AFC så tittade jag mycket på AFC Eskilstunas matcher i Superettan eftersom jag gillar hur AFC spelar. Jag var till exempel och tittade på AFC mot Östersund med en kompis på Tunavallen och tycker att AFC spelade en superfin fotboll som är rolig att se. Matchen mot Östersund var en riktigt kul match att se på plats.

Hur kände du sen när AFC ville värva dig?

- Jag blev jätteglad när jag fick höra att AFC Eskilstuna var intresserade av mig. AFC var den klubben som jag helst skulle vilja gå till med tanke på fotbollen som klubben spelar. Jawad Al Jebouri är en av Sveriges bästa unga tränare vilket är jättekul och så fort jag hörde att AFC ville ha mig så ville jag starta igång så fort som möjligt. Det känns som att AFC håller på att bygga något riktigt bra med unga talangfulla spelare och en spelide som kan gå riktigt långt framöver.

Men först ska du spela klart säsongen i Karlstad?

- Ja och jag känner mig såklart taggad att avsluta säsongen på bästa möjliga sett med Karlstad och bidra med min kreativitet. Jag har fått spela rätt kontinuerligt under säsongen vilket har varit väldigt nyttigt men självklart längtar jag till att komma till Eskilstuna för att kunna bekanta mig med resten av laget.

Du är ju från Stockholm, kommer du att bo där eller i Eskilstuna?

- Jag kommer att bo i Eskilstuna så att jag kan fokusera på fotbollen till hundra procent men det är såklart skönt att det är nära Stockholm. Det gör att familjen kan komma och se fler matcher såklart vilket är kul.


Åter igen välkommen till AFC Eskilstuna, det ska bli spännande att följa Mattias Mitku i laget framöver!

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩