Futsal2

AFC vann med 1-0 mot Trelleborgs FF

AFC slog Trelleborgs FF med 1-0

AFC slog Trelleborgs FF med 1-0 · Foto: Per Karlsson

AFC tog emot ett formstarkt Trelleborgs FF på Tunavallen, förutsättningarna var att AFC låg femma och Trelleborg låg sexa på samma poäng men med sämre målskillnad. Vinnaren skulle gå upp på tredje plats. Det märktes också att det var mycket som stod på spel då matchinledningen var väldigt tillknäppt. Båda lagen var avståndstagande och släppte inte till mycket alls.

AFC började matchen med en debutant. Melker Uppenberg fick chansen i målet från start då Nick Wolters låg hemma sjuk. Det visar sig att man tog helt rätt beslut när man signerade Wahlfrid Nilsson i veckan. Även om han är den femte målvakten i truppen så var Nick sjuk, Lamin Sarr ledig av personliga skäl och Famara Touray är i Göteborg på Gothia Cup. Det innebar också att Nilsson fick sitta på bänken, tre dagar efter att han kom till klubben.

Tillbaka till matchen
Uppenberg fick snabbt känna på bollen när Trelleborg fick en frispark en bit utanför straffområdet. Han räddade genom att tryggt fånga direktskottet som kom förbi den uppställda muren. AFC hade också ett par halvchanser tidigt men framför allt så fick man ett jätteläge när Alsanati trollade lite på sin kant och skickade in ett perfekt inlägg mot Felix Michel. Tyvärr gick nicken tätt utanför men Felix själv ansåg att han borde ha gjort mål på den chansen när han fick frågan i halvtidsintervjun.

En halvtimma in i matchen så kunde dessutom AFC få en straffspark när en av Trelleborgsförsvararna fick upp bollen på handen i straffområdet. En tydlig hands och det var inte bara en eller två spelare som reagerade. Publiken reagerade och även Trelleborg såg ut som om de slutade spela tills dom upptäckte att signalen inte kom. Straff och möjligt mål där och matchen hade kunnat se väldigt annorlunda ut.

Mot slutet av halvleken kom Victor Fors loss på sin kant, sprang in i straffområdet och chippade snyggt över målvakten. Bollen räddades dock på mållinjen av en Trelleborgsförsvarare.

Trelleborg hade ett antal avslut dom med. Ett utav dom smekte utsidan av stolpen men dom övriga hade försvaret och Uppenberg koll på.

Den andra halvleken fortsatte i samma anda som den första. Det var tydligt att inget utav lagen ville förlora matchen och det tog över lite från viljan att vinna den. AFC tog däremot över mer och mer och hade dom tydligaste chanserna under den andra halvleken. Man hade längre anfall än Trelleborg som mest kom på kontring med snabba avslut.

Det såg länge ut som att det skulle bli mållöst men då fick Samir Maarouf bollen strax utanför straffområdet på sin vänstra sida. Han tog emot bollen snyggt, skar in mot mitten förbi två-tre försvarare och skruvade in avslutet i den bortre målgaveln. Samirs första mål i AFC och ett väldigt snyggt sådant. Man kunde sedan spela av dom sista fyra minuterna och vinna toppmötet med 1-0.

En gedigen försvarsinsats av AFC igår, ett AFC som dessutom var det bättre laget på plan. Trelleborg gjorde det riktigt bra och var väldigt täta bakåt men i slutändan så var resultatet rättvist. Trelleborg hade flest avslut men AFC hade flest avslut på mål... och framför allt... det enda avslutet i mål.

Skribent:Peter Harich