Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7

Ashley Coffey och AFC går skilda vägar

Ashley Coffey lämnar AFC Eskilstuna

Ashley Coffey lämnar AFC Eskilstuna · Foto: Tommy LS

AFC Eskilstuna och Ashley Coffey har gemensamt beslutat att bryta kontraktet och gå skilda vägar vilket innebär att Ashley lämnar klubben. Det är ett beslut som Ashley själv initierade.

- Jag tror att det är det bästa för både mig och klubben, jag behöver en förändring helt enkel.

- Ashley gjorde en hel del viktiga mål för oss, både under denna och förra säsongen vilket, tillsammans med övriga spelares insatser, var ett starkt bidrag till att vi hamnade på säker mark, berättar Jawad Al Jebouri. - Vi önskar verkligen Ashley allt gott för framtiden och skiljs åt som goda vänner.

Ashley kom till AFC Eskilstuna från IFK Haninge i januari 2021 efter att ha öst in mål i Ettan Norra. De två säsongerna i AFC hade dock både höjdpunkter och några dalar.
- Jag tror att det tog mig ett tag att komma in i tempot av Superettan under första året men efter ett tag så började det flyga, berättar Ashley när vi diskuterar mängden mål som kom mot slutet av den första säsongen. Det blev totalt tretton mål på tjugoåtta matcher under det första året i AFC.
- Det var däremot väldigt tufft i år på grund av skadan som höll mig borta från startelvan under början på säsongen men jag är faktiskt riktigt stolt över hur jag kom tillbaka och avslutade 2022, säger han om de fem målen som kom mot slutet av serien.

Jag blev väldigt imponerad av framspelningen till Andre Alsanatis mål hemma mot Halmstad.
- Ja, den gillade jag, det är synd att säsongen slutade när den slutade för att jag höll verkligen på att komma in i rytmen.

Vad är ditt bästa minne från tiden i klubben?
- Jag tror att mitt bästa minne var mot slutet av säsongen 2021 när det verkligen inte såg bra ut. Vi lyckades dock avsluta med tre raka vinster och rädda kontraktet.


Vad kommer du sakna mest med AFC?
- Jag kommer att sakna grabbarna i laget men det är som sagt dags för en förändring.

Vart hamnar du nu?
- Inget är klart ännu men jag har en del erbjudanden. Jag vill verkligen ta mig tiden att ta rätt beslut.

Något mer som du vill tillägga?
- Jag kommer alltid uppskatta vad AFC har gjort för mig. De gav mig en chans att spela fotboll på heltid och det har varit en resa med både höjdpunkter och dalar men det har gjort mig till en bättre spelare så det uppskattar jag verkligen. Jag önskar klubben och dess supportrar allt gott för framtiden.

AFC Eskilstuna önskar Ashley Coffey lycka till framöver!

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩