SuperettanUnibet
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Blekt AFC utslagna ur Svenska Cupen

AFC Eskilstuna är utslagna ur Svenska Cupen

AFC Eskilstuna är utslagna ur Svenska Cupen

IFK Luleå vann cupmatchen mot ett blekt AFC Eskilstuna med 2-1. AFC Eskilstuna ställde upp med en ny formation med en trebackslinje och två anfallare men tog inte vara på de chanser man fick att göra mål. Luleå tog ledningen redan i den 18:e minuten efter att AFC slarvat i försvaret. En passning snett bakåt nådde två (!) fria Luleåspelare vid straffområdets kant och Love Soini kunde skjuta in bollen i mål. Wahlfrid Nilsson fick en hand på skottet men kunde inte styra iväg det.

Sen tog AFC över spelet och var nära att kvittera i den 28:e minuten efter att Oskar Lindberg fälldes utanför straffområdet. Ishak Shamoun tog hand om frisparken och fick bollen över muren och mot målet men IFK Luleås målvakt gjorde en jättefin räddning.

Ludwig Malachowski gjorde debut i matchen och hade ett farligt skott strax över ribban i den 45:e minuten.

Efter halvtidsvilan gjorde AFC en hel del byten. Marcelo Palomino bytte av Jeremia Vikingson, Hudu kom in istället för Love Lindbäck, Zeki Fryers istället för Hussein Cabdi Mohammed. I den 46:e minuten hade AFC Eskilstuna en klockren ramträff.

AFC Eskilstuna gjorde tillslut ett mål i den 52:a minuten när Oskar Lindberg sköt in bollen. Direkt efter målet kom Armin Culum på istället för Leo Lif. AFC Eskilstuna tog över med och mer och borde kanske haft en straff i den 57:e minuten när dom stoppade ett skott från Ludwig Malachowski med händerna i straffområdet.

Runt timman fick IFK Luleå en frilägeschans efter att bollen studsat över Robin Sundgren. Wahlfrid Nilsson var dock vaken i målet och kunde rusa ut och rädda.

I den 77:e minuten byttes Mitku ut mot Duah men AFC kunde inte skapa några fler heta målchanser. Istället var det IFK Luleå som kunde avgöra matchen i den 85:e minuten. Det gjorde dom via en frispark strax utanför AFCs straffområde. Waahlfrid Nilsson ställde upp 4 spelare i muren men skottet kunde ändå gå förbi muren på målvaktens sida och Nilsson var inte i närheten av att rädda.

AFC Eskilstuna förlorar alltså matchen mot IFK Luleå med 2-1 i Svenska Cupens andra omgång och det blir en lång resa hem imorgon. Det är andra året i rad som IFK Luleå slår ut AFC.

Så här startade AFC:
Wahlfrid Nilsson
Robin Sundgren
Theo Hansemon
Love Lindbäck (Abdul-Halik Hudu)

Hussein Cabdi Mohammed (Zeki Fryers)
Leo Lif (Armin Culum)
Ishak Shamoun
Ludwig Malachowski
Mattias Mitku (Emmanuel Duah)
Jeremia Vikingson (Marcelo Palomino)
Oskar Lindberg

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩