A-laget
Futsal2

Förlust mot Djurgården på Tunavallen

Runt 2000 på läktaren såg AFC förlora mot Djurgården

Det blev tyvärr en förlust mot Djurgårdens IF i den andra träningsmatchen för året. I sextio minuter står man upp riktigt bra men en frilägesutvisning satte stopp för det roliga.

AFC ställde upp i första halvleken med:
Nick Wolters, Victor Fors, Theodor Hansemon, Fabian Falkstrand Ransjö, Anton Ekeroth, Emmanuel Duah, Ryan Williams, Marcelo Palomino, Abdul Halik Hudu, Samir Maarouf och Simon Karlsson Adjei och trots en skakig start med ett Djurgårdsmål av Jesper Löfgren i den 8:e minuten så såg det rätt bra ut. Framför allt framåt med pigga ben av Samir Maarouf, Marcelo Palomino och Emmanuel Duah. Det var även Marcelo Palomino som kunde nicka in kvitteringen i den 14:e minuten. AFC växte även in i matchen försvarsmässigt efter kvitteringen och det blev en del fina brytningar av samtliga i backlinjen.

Resten av halvleken stod AFC upp bra mot ett Djurgården som kom med en riktigt stark startelva.

I halvtid bytte AFC ut hela laget medans Djurgården endast gjorde ett par byten.

In för AFC kom:
Melker Uppenberg, Ishak Shamoun, Leo Lif, Robert Åstedt, Aliyu Yakubu, Naod Teklebrhan, Armin Culum, Hussein Cabdi Mohammed, Eddie Tran, Mattias Mitku och Oskar Lindgren. Man startade andra halvleken riktigt bra. Rullar bra med boll, hittar positionerna bra men råkar tyvärr ut för en frilägesutvisning i den 60:e minuten när Aliyu Yakubu synade det röda kortet, mål på den efterföljande straffen av Edvardsen och så rann det iväg lite. Två mål av Jacob Bergström och ett mål av Wilmer Odefalk innebar till slut en 1-5 förlust.

Det röda kortet ställde till det för AFC idag och visst var det en korrekt utvisning men man kan däremot tycka att det kanske hade räckt med det gula kortet och straffen. Det var ju trots allt en träningsmatch.

Trots det kalla vädret så var det närmre 2000 personer på läktaren, ett stor tack till alla som kom till Tunavallen idag!