Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Idag avgörs sluttabellen

Missa inte VSK mot AFC, 17.00

Missa inte VSK mot AFC, 17.00

Idag avgörs sluttabellen i Superettan och AFC Eskilstuna har en chans, en liten chans, att sluta på en fjärde plats. Det som krävs är en vinst mot Västerås SK samtidigt som Landskrona, Trelleborg, Brage och Skövde förlorar sina matcher. AFC kan också tappa en plats i tabellen om man förlorar med tre mål eller fler mot Västerås. Även Utsikten kan gå om AFC om AFC förlorar mot VSK och Utsikten vinner samt hämtar in hela åtta mål.

Det är en otroligt intressant slutomgång i Superettan med många direkt avgörande matcher. Just nu har vi Dalkurd och Östersund på direktnedflyttningsplats. På kvalplats har vi Norrby och Jönköping. Strax ovanför kvalplatserna har vi Örgryte och Örebro. Det är dessa lag som gör upp om vilka som får spela kvar i Superettan nästa år.

Östersund möter Norrby i ett möte som avgör vilket av lagen som flyttas ned direkt och vilket av lagen som får kvala.
Jönköping möter Örebro och Brommapojkarna möter Örgryte om vilket av lagen som tar den sista kvalplatsen.

Dalkurd har fortfarande en liten chans att ta en kvalplats men måste hämta in en massa mål på Östersund för att lyckas gå om dom om Östersund vinner mot Norrby. Om Norrby vinner så blir det direktnedflyttning för både Dalkurd och Östersund.

I toppen av tabellen är allt redan avgjort. Brommapojkarna vinner serien och Halmstad gör dom sällskap i Allsvenskan nästa år. Öster har redan sin tredjeplats klar och får kvala.

Alla matcher börjar kl 17.00 och har ni inte möjlighet att se VSK mot AFC på plats på Iver Arena (sektion A för AFC-supportrar) så sänds matchen på Discovery+. Den visas också självklart på Smashit Sportsbar.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩