Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

Idag möter vi Öster på Visma Arena - Dagens trupp

Vi hittar Öster på en nionde plats i Superettan, en tabellposition som inte riktigt speglar verkligheten eftersom ligan är otroligt tajt i år. Öster har spelat ihop tjugotvå poäng, endast tre färre än AFC Eskilstuna som ligger på tredje plats inför omgången.
Efter sommaruppehållet så har dock Öster haft det lite tuffare. De har spelat lika mot Brommapojkarna, Utsikten och Östersund och förlorat mot Skövde. Alla matcher har varit ganska målsnåla (1-1) förutom matchen mot Skövde som slutade 2-3. Även om Öster inte har håvat in poängen efter uppehållet så är det här en riktigt tuff match, speciellt med tanke på våra skador. Det ligger dock i vårt DNA att gå för tre poäng och jag förväntar mig inget annat från de oranga än just full fart framåt.

AFC får se upp med Adam Bergmark Wiberg, Östers anfallare som är inlånad från Djurgårdens IF. Han har hunnit stå för fem mål hittills och är Östers bästa målgörare. Sen har dom en hel drös med mittfältare och någon försvarare och anfallare på två mål så de är vana att göra mål.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Discovery+ för er som inte kan ta er till Växjö. Självklart sänder Smashit Sportsbar matchen så gå gärna dit och se den. Passa på att äta en AFC-burgare.

AFC Eskilstunas trupp mot Östers IF
Aliyu Yakubu (knäoperation), Victor Fors (baksida lår) och Jesper Manns (känning i ljumsken) är samtliga skadade till den här matchen. Victor Fors är förmodligen tillbaka redan på lördag. Med två backar borta så är Robert Åstedt med i truppen. Tillbaka är även York efter sin avstängning. Ny i truppen är dessutom Emmanuel Duah!

1 - N. Wolters
30 - M. Uppenberg
35 - W. Nilsson
3 - K. Mammar
6 - R. Williams
7 - S. Maarouf
8 - I. Shamoun
9 - A. Coffey
10 - A. Alsanati
13 - F. Michel
14 - J. Berhane
16 - R. York
17 - A. Ekeroth
19 - E. Duah
20 - L. Sabah
21 - M. Marques
24 - V. Götesson
26 - R. Åstedt
33 - A. Muhsin
43 - A. Hudu


Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩