Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

Inför Örgryte - AFC Eskilstuna

AFC firar den förra vinsten mot Ögryte

AFC firar den förra vinsten mot Ögryte · Foto: Tommy LS

Målfirande

Målfirande · Foto: Tommy LS

Ett snöigt Tunavallen

Ett snöigt Tunavallen · Foto: Tommy LS

Foto: Tommy LS

Foto: Tommy LS

Foto: Tommy LS

Foto: Tommy LS

Foto: Tommy LS

Örgryte är ett lag som överraskade många i början på säsongen och man låg länge sist i tabellen. De senaste resultaten visar dock att Örgryte är lite på gång. De har bara förlorat en match på de senaste sju de har spelat. De fem senaste visar två vinster, två lika och en förlust (mot Skövde). Sist vann de mot Utsikten borta med 0-1. De gör ungefär lika många poäng borta som hemma. De senaste fem hemmamatcherna har resulterat i tre lika, en förlust och en vinst.

Man har gjort sig av med sin bästa poängplockare i sommar genom att sälja Ajdin Zeljkovic till allsvenska Värnamo. Det var deras största försäljning på tio år och ett välkommet klirr i kassan. Man har även värvat in en del spelare. Herman Sjögrell gör comeback i ÖIS på lån från Sirius, Viktor Lundberg kommer in från Helsingborg och man har i dagarna värvat Erion Sadiku från italienska Genoas ungdomslag.

I anfallet lär vi få se AFC-bekantingen Alexander Ahl-Holmström som har spelat i 15 matcher hittills under säsongen. På dessa matcher har han gjort två mål och är med det just nu Örgrytes mesta målgörare.

Det förra mötet mellan klubbarna resulterade i en hemmavinst för AFC med 4-3 i omgång 2. Målgörare för AFC blev Muhsin (2), Götesson och Alsanati. Ni kan se lite bilder från den matchen genom att bläddra på pilarna i bilden högst upp i artikeln.

Matchen ser ni på Gamla Ullevi, Discovery+ eller på Smashit Sportsbar. Torsdag, 19.00.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩