Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Inför Landskrona BOIS - AFC Eskilstuna

Dagens match börjar 15.00 och sänds på Discovery+

Dagens match börjar 15.00 och sänds på Discovery+

Idag möter vi Landskrona BOIS på bortaplan kl 15.00. En riktig mittenkamp om man tittar på tabellen. Landskrona ligger sjua och AFC ligger åtta. AFC går om på målskillnad vid vinst. Det är en otroligt viktig match om man ska hålla avståndet neråt till lagen som ligger på negativ kvalplats. AFC står just nu på trettiosex poäng med tre matcher kvar att spela. Fem poäng efter ligger Västerås på kvalplats så en vinst för AFC idag skulle vara otroligt värdefull.

Landskrona är redan nästan matematiskt klara för Superettan nästa år på trettionio poäng. Åtta poäng före lagen på kvalplats.

Matchform
Landskrona vann sist hemma mot Västerås med 1-0. Innan det har de spelat lika mot Öster, vunnit mot Dalkurd, vunnit mot Norrby och förlorat mot BP. Landskrona är ett lag i form.

AFC förlorade hemma mot Öster, vann borta mot Östersund, förlorade hemma mot Örebro, förlorade borta mot Skövde och hemma mot Brage.

Hur ser det då ut för övriga lag bakom AFC i den här omgången?
Lördag:
Örgryte på 31 poäng (samma som Västerås) möter formstarka Öster på bortaplan
Östersund på 24 poäng möter Trelleborg på hemmaplan och kan bli klara för nedflyttning om de förlorar samtidigt som Norrby vinner.

Söndag:
Västerås (31 poäng) möter Dalkurd (25 poäng) på hemmaplan. En match som Dalkurd måste vinna om de vill undvika nedflyttning eller kvalplats.
Utsikten på 35 poäng möter Skövde på bortaplan

Måndag:
Jönköping (32 poäng) tar emot Norrby (28 poäng) En match som båda lagen är piskade att vinna.

Tisdag:
Örebro på 34 poäng möter Halmstad på bortaplan.

Matchen mellan Landskrona och AFC börjar 15.00 på Discovery+ för er som inte kan se den på plats och som vanligt är det ett gäng supportrar som ser matchen tillsammans på Smashit (Stiga Sports Arena).

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩