Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

Matchdag! Melke Alan inför mötet med Nordic United

Melke Alan inför mötet med Nordic United

Melke Alan inför mötet med Nordic United

Idag börjar Ettan Norra för AFC Eskilstuna när vi möter Nordic United borta på Södertälje Fotbollsarena 16.00. För er som inte kan se matchen live rekommenderar vi att prenumerera på årskortet på www.ettanplay.se. Glöm inte att ange AFC Eskilstuna som ert favoritlag så går 200kr till laget.

Webbsidan pratade med Melke Alan inför premiärmatchen.

Premiär mot Nordic United, hur är läget i truppen?

- Truppen börjar ta sig samman och återhämtar sig efter flertalet spelares frånvaro av olika anledningar. Vi växer och tar steg i truppen på olika nivåer och områden.

Vi märker att trots alla utmaningar som denna grupp har haft och gått igenom flertalet eldprov till att nu tagit sig fram till en seriepremiär på det sätt gruppen gjort visar vilken potential det finns i gruppen.

För att nå den fulla potentialen som finns bör man förstå vad som krävs dagligen från varje individ och som grupp.

Vi alla tror på processen och hoppas få betalt i utveckling

Hur ser du på dagens motstånd?

- Nordic är ett lagbygge som vi ekonomisk är astronomisk långt ifrån idag. De kvalade till Superettan förra året och spelade i svenska cupens gruppspel under försäsongen. Laget har haft en väldigt snabb framfart i svensk fotboll och gjort allt på sitt sätt vilket har gett dom resultat.

Dom har värvat in starka profiler och är en av tre storfavoriter i serien.

Vad vill du se från ditt egna lag idag?

- Jag vill se ett modigt AFC Eskilstuna som inte ber om ursäkt för sättet vi presterar på planen. När det är dags för seriepremiärer så kan prestationer påverkas av känslor vilket jag vill att vi ska ta vara på genom att använda den energin på ett balanserat och portionerat sätt. Vi kommer att spela på vårt sätt även om motståndet är Nordic United och det gäller även alla andra framtida matcher.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩