Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom7

Stort tack till Felix och Alexander Michel!

AFC tackar Felix och Alex Michel för deras tid i AFC!

AFC tackar Felix och Alex Michel för deras tid i AFC!

Det blir ingen fortsättning för bröderna Michel i AFC den här säsongen. Vi tackar båda två för deras insatser för laget som har varit väldigt värdefulla under åren, de var t ex instrumentala i den senaste uppflyttningen till Allsvenskan. Vi tackar även båda två för deras stora AFC hjärtan och engagemang för klubben under deras tid hos oss.

Felix kom till ett allsvenskt AFC redan 2018 från Eskisenhirspor, en övergång som var kantad av licensstrul men som till slut gick vägen. 2019 satte han den avgörande straffen mot AIK som tog oss till finalen i Svenska Cupen. Så här kommenterade han det då:
- Jag hängde inte med riktigt att det var jag som lade den sista, säger Michel och skrattar. -  Det tog ett tag tills alla började springa, sedan fattade jag. Så det var riktigt kul. Man är inte så van att ta straffar.

Ett par månader senare var det just AIK som köpte Felix från AFC, det blev totalt 35 tävlingsmatcher för honom den gången. Han gjorde även landslagsdebut för Libanon under sin första tid med AFC.

Två år senare så kom AIK och AFC överens om en utlåning och Felix gjorde comeback i laget. En utlåning som sedan resulterade i ett ettårskontrakt med oss under förra säsongen. Det blev totalt 70 tävlingsmatcher för Felix i det orangea matchstället.

Alexander Michel kom till AFC från Syrianska FC redan 2017 och det blev 21 matcher för honom under den första säsongen. Hans prestationer under 2018 och 29 starter resulterade i landslagsdebut för Libanon och det var även en del allsvenska klubbar som försökte locka över honom. Alexander tackade dock nej till samtliga och valde att skriva på för tre ytterligare år med AFC Eskilstuna istället.

I början på 2019 såldes Alex till Al-Khor SC och två år senare såldes han vidare till Al-Shahania SC. Där blev det däremot endast ett år innan Alex återvände till AFC Eskilstuna i en efterlängtad värvning i början på augusti under förra säsongen.
- Alex känner till klubben väl och har varit med om att spela upp oss till allsvenskan tidigare. Alex är, precis som sin bror Felix och andra som Ryan Williams, fanbärare för klubben, berättade Jawad Al Jebour då om värvningen.

Vi har tagit ett snack med bröderna om deras tid i AFC:

Vad är era favoritminnen?
Felix - Favoritminnet är definitivt när vi mötte BP borta i allsvenska kvalmatchen och avancerade till Allsvenskan.
Alex - Instämmer helt, det måste vara när vi gick upp från Superettan till Allsvenskan.

Ni har ju varit publikfavoriter båda två, vad vill ni hälsa till supportrarna?
Felix - Jag uppskattar varenda en som har varit där och stöttat mig genom min tid i AFC! Det har betytt och betyder otroligt mycket för mig.
Alex - Att fortsätta stötta och heja på grabbarna supportrarna är underbara!

Vad händer nu då?
Felix - Jag är just nu i diskussioner med en klubb i Asien och väldigt nära en övergång. (Sen intervjun gjordes så har det blivit klart att Felix kommer att spela i Libanesiska Al-Ahed under nästa säsong)

Och AFC då?
Alex - AFC har blivit som ett hem och jag är tacksam över att ha kunnat komma tillbaka även om det blev en kortare stund den här gången.
Felix - AFC som klubb kommer alltid ha en speciell plats för mig.

AFC Eskilstuna önskar både Felix och Alexander ett stort lycka till framöver med deras spelarkarriärer. Det ska bli otroligt spännande att följa dom i framtiden.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩