Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

Tack för den här gången Abdelkarim Mammar Chaouche!

Degerfors IF värvar Karim Mammar

Degerfors IF värvar Karim Mammar

AFC Eskilstuna tackar vår kapten Abdelkarim Mammar Chaouche för den här gången. Degerfors IF värvar honom och det innebär att vi får se Karim i Allsvenskan nästa år. Vi hade alla självklart föredragit att se honom i Allsvenskan iklädd det oranga matchstället men det är dags för Karim att ta nästa steg i sin spelarkarriär efter åren i Superettan med Norrby och framför allt med oss.

Vi är väldigt stolta över Karim och hans utveckling med AFC Eskilstuna, han brinner verkligen för den här klubben vilket är något man ser varje match på plan. Glöden, engagemanget, viljan och styrkan. Karim Mammar hade verktygen för att motivera hela laget till förändring. En tackling, en rush på vänsterkanten, ett mål via långskott. Karim gjorde allt för att mana på laget till tre poäng. Ett tydligt exempel var målet som kickstartade upphämtningen och vändningen mot Västerås SK när vi låg under med 0-2. Mammar visade vägen med sitt mål och laget vände ett hopplöst läge till en 5-2 vinst.

- Vi är just nu den klubben i Superettan som säljer flest spelare uppåt i seriesystemet, det är en del av vårt arbetssätt samt strategi för att bygga upp klubben på lång sikt både fotbollsmässigt och ekonomiskt. Karim är en fantastisk spelare med ett stort AFC-hjärta men det är dags för honom att få en chans att visa upp sig i Allsvenskan. Han har utvecklats jättemycket under sina två år i AFC och att vi nu har möjlighet att ge honom den här chansen är ett kvitto på att vår strategi fungerar. Berättar Jawad Al Jebouri.

Vi fick en möjlighet att byta några ord med Karim om flytten.
Grattis till kontraktet med Degerfors! Här kommer en riktigt klassisk sportfråga. Hur känns det?

-Det känns bra att komma till Degerfors som har höga ambitioner som klubb och tydliga mål.

Vad var det som lockade mest med klubben?

-Mitt intryck av Degerfors som klubb är att det är familjärt och att alla som jobbar i och kring klubben brinner för laget. Dessutom har de fantastiska supportrar som stöttar laget med hela hjärtat. Känns skönt att jag blir en del av ett spännande projekt.

Äntligen får du chansen att visa upp dig i Allsvenskan. Vad tror du om Degerfors chanser nästa år?

-Med den kämpaglöd och fotbollen laget visade under hösten visar det att potentialen finns där. Hårt jobb under försäsongen och så får man släppa på handbromsen och bara gasa. Målen är tydliga och det är att verkligen att gå för det och sluta högre upp i tabellen än föregående säsong.

Vad kommer du sakna mest med AFC Eskilstuna?

-Jag kommer att sakna varenda person i och runt klubben. Alla motgångar vi haft och ändå stått starka tillsammans har lett till att AFC har varit mer än bara en klubb för mig, det har verkligen varit som en familj.

Man ser ju på plan att du alltid ger allt för laget, hur mycket har klubben betytt för dig?

-Klubben har betytt otroligt mycket för mig både som fotbollspelare och även personligt. Jag har utvecklats både på plan och utanför som människa.

Supportrarna älskar dig eftersom du ger allt, dom har sett dig vända matcher med ditt jävlaranamma. Vad vill du säga till dom?

-Först och främst vill jag tacka för allt stöd jag fått sedan dag ett. Det känns verkligen i hjärtat att behöva lämna Tunavallen och alla fantastiska fans, från små barn till äldre människor, som verkligen stöttat mig otroligt mycket i både med- och motgång.

och till slut, något annat du vill tillägga?

-Jag kom till AFC på grund av projektet och de mål som klubben hade. Jag utvecklades enormt mycket och gick verkligen igenom mina bästa fotbollsår i AFC. Klubben med Jawad (al Jebouri) i spetsen är en viktig faktor till min och lagets framgång. Alex (Ryssholm), Robert (Åstedt) och Leif (Sundelius) är fantastiska människor som brinner för laget som jag inte kommer glömma. Jag kommer att sakna AFC enormt mycket. Det ska bli intressant att följa AFC Eskilstuna framöver och jag hoppas kunna återvända till klubben i framtiden 🙌


Åter igen, grattis till kontraktet. Alla på AFC Eskilstuna önskar dig lycka till med ditt nästa äventyr så får vi hoppas att vi möts igen i allsvenskan 2024. Varmt välkommen tillbaka till AFC Eskilstuna i framtiden.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩