Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

Uddamålsförlust i Borlänge

AFC Eskilstuna åkte till Borlänge utan Lushaku och Tihi. Ismet Lushaku har åkt till Kosovo för att presentera U-21 och Robin Tihi till Finland för U-21. Marwan Baze var även sjuk och Törnqvist fick ledigt av privata skäl.

AFC startade så här i Borlänge: Wicks, Mammar, Hartzell, Wikström, Manns, Linnér, Blati, Takahashi, York, Coffey, Ahl Holmström.

Avbytare: Wolters, Alsanati, Yakubu, Fors, Sabah, Götesson, Omeje

På Domnarsvallen i Borlänge fick man se 486 åskådare på både lång och kortsida. Nu märker man verkligen hur viktig publiken är för fotbollen. 27 grader och domarna bestämde även att spelarna fick "cooling-break" i halvlekarna. Matchen? Den öppnades ganska jämt i första halvlek där båda lagen hade fina chanser till mål. I AFC utmärktes Karim Mammar med fina inlägg och löpningar på sin sida. I Brage var Noa Williams farligast på sin kant och gjorde problem för AFC försvaret. Men inget lag lyckades med riktigt vassa avslutningar som hotade målet. Josh Wicks var riktig grym första halvlek med några riktigt fina räddningar, speciellt sista 5 minuterna av första halvlek.

Andra halvan öppnades mycket mer energifullt av AFC och mittfältarna Takahashi och Blati trycke verkligen på med löpningar. Detta gav AFC ett par fina chanser. I minut 57 får Brage en hörna som både Wicks och Ahl Holmström missuppfattade. Detta slutade i att bollen gick in i mål och skrevs som självmål. AFC tog över bollinnehavet och fick fart på bollen efter målet. Brage trycktes ner och flera chanser kom för AFC. Men även kontringar för Brage. I minut 69 byttes Götesson, Alsanati och Omeje in mot Coffey, Linnér och Rafael. AFC tryckte på och försökte på alla sätt men Brage försvarade sig bra. Manns byttes ut mot Fors och i sista 10 fick Sabah spela istället för Takahashi. Resultatet blev oförändrat. En förlust med 0 - 1 i Borlänge.

Skribent:Gino Torlo
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩