Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

Uddamålsförlust mot allsvenska Degerfors IF

Ett inte helt rättvist resultat

Ett inte helt rättvist resultat

Det blev en uddamålsförlust mot allsvenska Degerfors IF idag på Behrn Arena i Örebro. Det man däremot tydligt kan säga om matchen är att man inte såg att det skiljer en division mellan Degerfors och AFC. Ett oturligt mål som flipperspelades in i nätet i första halvleken var det enda som skiljde lagen åt.

AFC började med Nick Wolters i målet, en backlinje som bestod utav Ekeroth, Hansemon, Lif och Fors. Ett mittfält med kapten Williams, Palomino och Hudu, yttrarna Mitku och Maarouf samt Karlsson Adjei på topp.

Samtliga backar hade en bra dag. Leo Lif spelade väldigt moget, hade otur vid Degerfors mål men gjorde en bra och stabil insats på en ovan position. Theo Hansemon tar stora kliv i varje match han spelar, Fors var som vanligt väldigt bra på högersidan och Ekeroth kan ha varit matchens lirare i första halvlek.

Ryan Williams (eller Anthony Edwards som kommentatorn kallade honom) visade upp ett jättefint försvarsspel och var ofta instrumental i AFCs anfall med sina passningar. Hudu hade också en bra dag och kändes mer offensiv än vad vi såg honom under förra året. Marcelo Palomino visade sina färdigheter på liten yta vid ett flertalet tillfällen och både Samir Maarouf och Mattias Mitku fick chans att visa upp sina offensiva kvaliteter. Den sistnämnda hade även ett par riktigt vassa chanser och hade förmodligen gjort mål på någon utav dom om det vore längre in på försäsongen.

Simon Karlsson Adjei hade en riktigt bra halvlek och kunde suga åt sig bollen ofta vilket skapade ett lugn i laget. Degerfors pressade riktigt högt under första halvleken och utan Simons förmåga att hålla fast i bollen så hade det kunnat se annorlunda ut. Rätt otacksam roll idag då vi sällan fick se honom i några klara målchanser men hans framspelning till Mattias Mitku var däremot riktigt fin.

Jawad Al Jebouri bytte ut hela laget i halvtid och då fick vi se:
Melker Uppenberg i mål, en backlinje som bestod utav Yakubu, Åstedt, Falkstrand Ransjö och Shamoun. Ett mittfält av Cabdi Mohammed, Tran och Teklebrhan. Yttrarna Duah och Culum samt Lindberg på topp.

AFC Eskilstuna var bättre än Degerfors i andra halvlek. Stabilt försvarsspel av samtliga backar. Både Yakubu och Shamoun gjorde det riktigt bra. Åstedt var halvlekens lirare och Falkstrand Ransjö spelade stabilt. Mittfältet såg riktigt lovande ut. Cabdi Mohammed gjorde en riktigt bra insats och var ett utropstecken, Eddie Tran gjorde förmodligen sitt hittills bästa framträdande för AFC och Teklebrhan bara växer och växer.

Armin Culum fick tyvärr kliva av plan efter 60 minuter med en känning. Han togs av som en säkerhetsåtgärd. In istället kom målvakten Famara Touray på kanten och gjorde absolut inte bort sig. Spännande att ha den möjligheten.

Duah fick en smäll och blödde kraftigt under matchen men det ska inte vara någon fara med honom. Oskar Lindberg sprang enormt mycket under hela sin halvlek och visade också upp fina dribblingar på liten yta.

Den bästa chansen under halvleken kom när AFC bröt bollen tidigt, fick ut den på högerkanten och tillslut fick Eddie Tran möjligheten från strax utanför målområdet. Tran fick på ett jätteskott som Degerfors målvakt tyvärr kunde göra en kanonräddning på.

Inte riktigt rättvisande resultat, 1-1 hade känts mer rättvist men det var i alla fall klart och tydligt att det inte var sån stor skillnad mellan allsvenska Degerfors och superettans AFC Eskilstuna.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩