SuperettanSelect
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Vinst mot Gefle IF med 2-1

Armin Culum med mål i den tredje hemmamatchen i rad

Armin Culum med mål i den tredje hemmamatchen i rad · Foto: Per Karlsson

AFC Eskilstuna vann matchen mot Gefle IF med 2-1 efter mål av Mattis Adolfsson och Armin Culum.

Det var ett helt annat AFC vi fick se igår mot Gefle om man jämför med matchen mot GAIS. AFC Eskilstuna pressade högre, jobbade hårdare i närkamperna och sprang mer. Efter en trevande inledning där Gefle hade en del boll i offensivt område så tog AFC över matchen och kom i våg efter våg mot gästerna.

Ryan Williams och Abdul-Halik Hudu styrde och ställde på mitten. Palomino, Yakubu, Culum och Lindberg oroade gästerna framåt. Yakubu träffade ribban i den 9:e minuten, Ali Suljic och Jesper Modig hade skott på mål i den 24:e minuten. Marcelo Palomino oroade målvakten i den 28:e minuten och Oskar Lindbergfick en perfekt passning och sköt i den 29:e minuten. Resultatet av den räddningen blev en hörna som skapade kalabalik i målområdet. Mattis Adolfsson fick tillslut tag på bollen och kunde göra 1-0 till hemmalaget. Det var Mattis första mål för AFC Eskilstuna.

Tio minuter senare var Mattis bra nära att göra sitt andra, med en karatespark direkt från Zlatans playbook. Tyvärr gick skottet tätt utanför.

AFC Eskilstuna fortsatte att dominera matchen och gick sedan till halvtidsvila med en 1-0 ledning. Gästerna hade inte ett endaste skott i den första halvleken.

Andra halvleken började som den första slutade, med ett massivt tryck för AFC Eskilstuna. Zeki Fryers testade lyckan med ett skott som tyvärr gick högt över. I den 52:a minuten fick Armin Culum bollen ute till vänster, drev in på hans speciella, flytande sätt och placerade snyggt in bollen i målvaktens vänstra hörn. Ett skott i steget, väldigt välplacerat och Gefles målvakt hade inte en chans. 2-0 till AFC Eskilstuna.

Fram till den 64:e minuten var det mer av samma vara och AFC kunde ha gjort både 3-0 och 4-0 men det ville sig inte. Det var istället Gefle som jobbade sig in i matchen.

I den 68:e minuten kunde de dessutom reducera på en hörna. Nils Eriksson blev relativt omarkerad och Rafael York hittade honom perfekt med hörnan.

Gefle tryckte på och kom in ordentligt i matchen, inte utan att AFC Eskilstuna också hade sina chanser. Marcelo Palomino prickade t ex ribban på en frispark. Hur många ribbträffar har det blivit på frisparkar nu?

I den 87:e minuten stod Nick Wolters för matchens räddning. Gefle hade en jättechans att kvittera men Nick kom ut perfekt och gjorde sig stor. Makalös räddning.

Matchen blåstes av och AFC har tre nya poäng på kontot.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩