Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

Välkommen Erika Karlsson, vår nya akademichef

Erika Karlsson blir ny akademichef i AFC

Erika Karlsson blir ny akademichef i AFC · Foto: Peter Harich

AFC Eskilstuna har en långsiktig strategi som innebär att klubben satsar på att hela tiden förbättra för våra unga talanger för att kunna stärka oss som elitklubb.

Nu kan vi stolt meddela att klubben har kommit överens med Erika Karlsson som kommer att ta rollen som akademichef. Erika har lång erfarenhet och är bland annat utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Erika driver även Work it by Erika.

Erika har dessutom lång erfarenhet inom fotboll, där hon själv var framgångsrik som fotbollsspelare för Tunafors SK och Triangeln, så pass framgångsrik att hon blev uppkallad till U15-landslaget och fick spela landskamp mot Norge. På tal om Norge så har även Erika varit ansvarig för Akademin i Lyn Fotboll där hon dessutom var fystränare för juniortjejerna F19. I Lyn tränade hon bland annat Eskilstuna Uniteds Noor Eckhoff.

Vi tog ett snack med Erika
- Jag växte upp med en fotboll under armen. Min pappa var tränare tillsammans med Thomas Stridh i Tunafors och dom var de perfekta ledarna. De kompletterade varandra perfekt, säger Erika och fortsätter, - glädjen för fotbollen kommer från ledarna.

Under samtalet med Erika så är det just synen på ledarskap som är återkommande. Hon har själv spelat fotboll under t ex Pia Sundhage.
- Vi ska bli den bästa akademin i Sverige, man ska vilja komma till Eskilstuna och spela fotboll. Det är via ledarskapet som vi ska nå dit. Ledarna ska vara lyhörda, engagerade och ha ett driv. Det ska synas att man älskar det man gör. Man ska tro på AFC-idén med offensiv fotboll och hög press.

Vad händer nu då?
- Nu ska jag sätta mig in i verksamheten, prata med alla ungdomsledarna och spelarna samt bilda mig en uppfattning om nuläget. Sen formar vi planen och kör igång. Jag är sjukt taggad.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩