Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
E-Sport
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom4

AFC Eskilstuna topp 4 i eAllsvenskan

AFC Eskilstuna gjorde bra ifrån sig igår unde slutspelet i eAllsvenskan

AFC Eskilstuna gjorde bra ifrån sig igår unde slutspelet i eAllsvenskan

Igår genomfördes slutspelet i eAllsvenskan på Nordstan i Göteborg och AFC Eskilstuna hade lottats mot Sirius i den första omgången. För er som inte känner till hur det fungerar så består varje lag av två till tre st spelare och varje match spelas i två omgångar.
AFC Eskilstuna slog Sirius med sammanlagt 5-1 efter att Lucas vann den första matchen med 4-0 och Zaid spelade 1-1 i sin match.

I kvartsfinalen ställdes man mot hemmalaget IFK Göteborg som förlorade mot AIK i den första omgången men som gick vidare till kvartsfinalen ändå baserat på resultaten under grundomgångarna där man rankats högre. Zaid vann den första matchen mot IFK Göteborg med 1-0 och Lucas vann den andra matchen med 3-0 vilket betydde totalt 4-1 mot IFK Göteborg och en liten överraskning för många.

I semifinalen mötte man AIK som tyvärr blev för svåra för AFC den här gången. AIK vann matchen med totalt 4-2 efter att Zaid förlorade den första matchen med 4-0 och Lucas som vann sin match med 2-0.

Det innebär att AFC Eskilstuna är ett av dom fyra bästa eAllsvenskalagen i Sverige 2023! Bra jobbat! (totalt 13 klubbar ställde upp i eAllsvenskan i år.)

Slutspelet spelades mellan de åtta lagen som gjort bäst ifrån sig under de 4 gruppomgångarna, vilket innebar att AIK, Malmö FF, Hammarby IF, IFK Göteborg, AFC Eskilstuna, Sirius, Trelleborg och Degerfors IF gjorde upp om den eAllsvenska titeln.

Finalen mellan AIK och Malmö FF spelades i tre omgångar och Malmö FF tog till slut sin andra titel i eAllsvenskan. Sist dom vann var i den första upplagan av ligan 2019.

AFC Eskilstuna har deltagit i samtliga upplagor av eAllsvenskan sedan starten 2019. Det här är samtliga vinnare sedan dess:

2023 - Malmö FF
2022 - IFK Göteborg
2021 - Örgryte IS
2020 - Örgryte IS
2019 - Malmö FF


Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩