AFC Eskilstuna U17 tilldelas Fair Play Trophy! En hedersutmärkelse!

AFC Eskilstuna U17 tilldelas en hedersutmärkelse i form av Fair Play Trophy!

AFC Eskilstuna U17 tilldelas en hedersutmärkelse i form av Fair Play Trophy! · Foto: Etuna Fotboll

Vi är jättestolta över att AFC Eskilstuna U17 tilldelas Fair Play Trophy. Något som betyder minst lika mycket som själva vinsten i Gothia Cup. Våra spelare är fantastiska förebilder för andra när det gäller både uppförande och spelglädje.

Så här skrev även någon kopplad till Dalkurd U17 i AFC Eskilstunas instagramflöde:
"Också ett mycket sportsligt lag som applåderade åt våra pojkar i @dalkurd_u17a när de kom gråtande ut ur Ullevi efter finalen! Fin gest! @afceskilstuna.u17"

Gothia Cup om utmärkelsen:
"Fair Play Trophy delas ut till lag eller personer som har agerat i enlighet med Fair Play. En trofé som är av mer än av bara symbolisk betydelse.

– Det innebär att vi kan konkretisera våra mjuka värden och genomföra en faktisk hyllning till de som beter sig på det sättet som vi förespråkar, säger Niclas Freiholtz, tävlingsgeneral för Gothia Cup.

Celebrate the Game är en kampanj som arbetar för att spelare, ledare, föräldrar och funktionärer ska må bra. Kampanjen bygger på fyra värden: Det här är ungdomsfotboll, Domarna är människor, Tränarna är volontärer och Föräldrar hejar på alla.

– Det är mycket viktigt att komma ihåg att det här är en fotbollsturnering. I fotboll skakar man hand efter match, man förlorar och man vinner. Ser vi på helheten är Fair Play ett av de viktigaste koncepten i fotboll. Barnen lär sig av de vuxna, och om vi vuxna kan föregå med gott exempel efterföljs vi av en generation som är bättre än oss, säger Freiholtz.

Kopplat till kampanjen finns även matchdelegater tillgängliga runt alla planer under turneringen. De är till för att stötta och uppmuntra spelare, tränare, domare och övriga funktionärer att bete sig enligt Fair Play-kodexen som den är formulerad i kampanjen.

– Det är naturligtvis viktigt att vi har vuxna som föregår med gott exempel, men också med närvaro. Därför är det viktigt att vi har matchdelegater på plats, säger tävlingsgeneralen.

Alla kan vara med och nominera lag eller deltagare som man anser ha agerat i enlighet med Celebrate the Games anda till Fair Play-Trophy. Ett pris som går till de som utmärkts sig allra mest i enlighet med vad Celebrate the Game står för. Vinnarna utses av en jury som går igenom alla nomineringar.

– Det är ett pris som symboliserar det goda, Fair Play inom fotbollen. Vi vill kunna visa på att fotboll är något bredare än bara några minuter på planen – det går utanför det in i samhället. Priset är en hedersutmärkelse, säger Niclas Freiholtz."

Grattis till Fair Play Trophy AFC Eskilstuna U17!

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

avatar
Erika Karlsson
Test